İnögöl köfte

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve Elif tarafından 17 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    17 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.640
    Beğenildi:
    5.175
    Ödül Puanları:
    438
    Tarif LİLLYUM üyemize ait olup esk, yemek tarifleri forumundan bu formta taşındı

    Kıymaya ufalanmış ekmek içi galeta unu, su ve tuz ekleyin. Hepsini 10 dakika yoğurun. Kapaklı bir saklama kabı içinde 24 saat buzdolabında dinlendirin.

    Yarım su bardağı bayat ve ufalanmış ekmek içi (galeta unu da olabilir.)
    Yarım su bardağı su
    1 yemek kaşığı tuz
    2 tatlı kaşığı karbonat
    1 yemek kaşığı limon suyu
    2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
    Arzu ederseniz yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz

    Sabahtan karbonatı ve limonu bir bardağın içinde karıştırın. Köpüren karışımı kıymanın üzerine dökün.
    Soğanları rendeleyin ve köftelere katın. Bu aşamada isterseniz kaşar peynirini de ekleyin ve hepsini iyice yoğurun.
    Kıymalardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Şekil verin. Saklama kabına dizip akşama kadar tekrar buzdolabında dinlendirin. Eğer köftelerin hepsini pişirmeyecekseniz, ayırdıklarınızı dinlendirmeden buzluğa kaldırabilirsiniz.
    Akşama kadar dinlenen köfteleri pişirmeden 10 dakika önce buzdolabından çıkartın. Biraz, oda sıcaklığında bekleyen köfteler kendilerini bırakıp daha iyi pişiyorlar.
    Izgara tavasını orta ateşte iyice kızdırın. Köfteleri, yağsız tavada arkalı önlü ızgara yapın. Ayrıca köftelerinizi mangalda veya önceden 200 C derece ısıtılmış fırında 15-10 dakika pişip, servis yapabilirsiniz..
    Yanına kimyon, kırmızı tozbiber, sumak, kekik gibi baharatlar ve biber turşusu, domates, piyaz ya da patates kızartması gibi güzellikleri eklemeyi unutmuyoruz tabii.
    Buzluktan çıkardığınız köfteleri çözdürmeden, hemen pişirin.
     
    Son düzenleme: 17 Aralık 2008