ipohorta(bahe otu )

Konusu 'Zeytinyağlılar' forumundadır ve Efsane tarafından 27 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    27 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Efsane
  1. Efsane

    Efsane bendeniz,güneş55 Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2007
    Mesajlar:
    3.789
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    İzmir’de havalar çok iyi gidiyor.Pazar ise alabildiğine otlarla dolu. Arapsaçı , şevket-i bostan, turp otu vs. Merak etmeyin hepsinin tarifini sırayla vereceğim.



    MALZEMELER
    Pazarda satılan karışık ot dan 1,5 kilo .Bu karışık ot un içine şunlar ilave edilmeli
    -sirken otu
    -kabak filizi ve çiçeği
    -maydonoz
    -kereviz sapı
    -arap saçı
    -bahçe otu
    -şevket-i bostan
    -pırasa
    ayrıca
    -1 büyük patates
    -1 kabak
    -1 patlıcan
    -en az 1 kilogram domates
    -zeytinyağı
    -tuz

    HAZIRLANMASI

    Otlarınızı güzelce ayıklayın ve kumu gidene kadar yıkayın.
    Sebzelerinizi yıkayın soyun ve küp küp kesin.
    Zeytinyağında ince çentilmiş soğanı kavurun.
    Otları ve sebzeleri üzerine koyun
    Üzerini tamamen örtecek kadar domates hazırlayın.Domatesi ne kadar bol olursa o kadar lezzetli olur.
    Hafif ateşte kaynatın.gerekirse su ilave edebilirsiniz.

    AFİYET OLSUN