ipsi ve mams resimli (erkez yemei)

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve acigul tarafından 30 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    30 Nisan 2009
    Konu Sahibi : acigul
  1. acigul

    acigul Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2009
    Mesajlar:
    679
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    benim annem ve kayınvalidem çerkez. ŞİPSİYİ AİLECEK ÇOK SEVERİZ. YENME ŞEKLİ ARABAŞI GİBİ AMA HAMURU ÇİĞNENİYOR BİZİM ŞİPSİNİN ÇORBASI BİRAZ KOYU OLUYOR. HAMURUDA YANİ ÇERKEZ ADI İLE MAMISTA MISIR UNU İLE YAPILIYOR. AMA ŞİDDETLE DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM. BEN ÇOK YEDİM AMA HİÇ YAPMAYI DENEMEDİM. TARİFİ BİZE SIK SIK ŞİPSİ YAPAN ÜMMÜ YENGEMDEN ALDIM. BU ÖLÇÜLERDEN 7-8 KİŞİLİK YEMEK ŞİPSİ ÇIKIYOR SANIRIM.YİYEN TİRYAKİSİ OLUYOR.

    şipşidak üstüne hzırlanan soğanlı sostur.


    ŞİPŞİDAKI EN ÖNCE HAZIRLAMAKTA FAYDA VAR ÇÜNKÜ ŞİPSİNİN YAPIMINDAN DAHA UZUN SÜRÜYOR KAVRULMASI

    ÜÇ AŞAMALI AMA YARIM SAATTE HAZIRLANAN KOLAY BİR YEMEK

    TEKRAR YAPTIĞIMIZDA YAPILIŞ ŞEKLİNİDE ÇEKİP YAYINLAYACAĞIM İNŞALLAH. HEMEN TARİFE GEÇMEK İSTİYORUM


    [​IMG]


    [​IMG]

    ŞİPSİ İÇİN MALZEMELER

    2 sb un
    3 sb su
    tuz
    6-7 sb tavuk suyu ve tavuğun döş kısmından didilmiş et (tavuğa ölçü vermiyorum yeteri kadar koyuyoruz çünkü)
    2 baş sarımsak (tadı sarımsakta oyüzden bol koyuyoruz)

    ŞİPSİNİN YAPILIŞI

    tavuğu bol suyla düdüklüde haşlıyoruz
    2 sb un ve 3 sb suyu mikserle iyice çırpıyoruz. tavuk suyunu tencereye koyuyoruz ve çırptığımız karışımıda tavuk suyuna ekliyoruz ve kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.kaynayınca dövülmüş sarımsağıda içine ekliyoruz. didilmiş tavuk döşünüde ekleyip ocağı kapatıyoruz. şipsimiz hazır.

    MAMIS (HAMUR) İÇİN MALZEMELER

    6 sb su (normal su tavuk suyu değil)
    1 çorba kaşığı tuz
    4 sb mısır unu (kullandığımız mısır unu normal satılanlardan değil değirmende çekilmiş mısır unu çorumdan getirtiyoruz biz. ama normal mısır ununuda biraz kavurup yapabilirsiniz. aynı lezzeti vermiyor ama olsun)

    MAMISIN YAPILIŞI

    suyu tencereye koyuyoruz ve kaynatıyoruz. kaynayan suya tuzu ve mısır ununu yavaşca ilave ediyoruz. ve karıştırarak resimdeki hali alana kadar pişiriyoruz. mamısta hazır

    ŞİPŞİDAK İÇİN MALZEMELER

    şipşidak şipsinin üzerine dökülen sosu
    1-2 adet soğan
    1 sb sıvıyağ (soğan bayağı yağın içinde kalacak kadar)
    1 çay k. kırmızı toz biber
    1 tatlı kaşığı kadar pul biber (acısına göre ayar yapabilirsiniz

    ŞİPŞİDAK IN YAPILIŞI

    soganı yemeklik doğruyoruz. yağda iyice kavuruyoruz yani az kavrulmayacak yanma derecesine yaklaşık olacak ama yanmışta olmayacak. kavrulunca biberleri ekliyoruz. şipşidakta hazır.
     
  2. 1 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : acigul
  3. irem naz

    irem naz Canım OĞLUM Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.713
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    değişik bir tarifmiş...
     
  4. 1 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : acigul
  5. Elis

    Elis Guest

    tavugun dos kismi,neresi oliiiy:uhm:
     
  6. 1 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : acigul
  7. elitu

    elitu Rabbim sen yardımcımız ol Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    1.991
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    tabağın kenarındaki tavuk but gibi geldi bana. Döşü derken de onu kastediyordur herhalde :))
     
    Son düzenleme: 1 Mayıs 2009
  8. 1 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : acigul
  9. Elis

    Elis Guest

    hmmmmmmmm,,,,,,sagol canim,,,,,,,,yerimseniben
     
  10. 1 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : acigul
  11. Ardayasbu

    Ardayasbu ARDA & ADA ÜZGÜN Pro Üye

    Katılım:
    12 Şubat 2008
    Mesajlar:
    2.901
    Beğenildi:
    66
    Ödül Puanları:
    153
    Hayır canım benım kayınvalıdem gÖĞÜs kısmına dÖŞ derdı ben Öyle olduĞunu tahmın edıyorum
     
  12. 1 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : acigul
  13. acigul

    acigul Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2009
    Mesajlar:
    679
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    biz genelde tüm tavuğu haşlayıp öyle yapıyoruz çorbanın içine genelde döş (göğüs) (yağsız kısım)kısmını koyuyoruz. genelde kalabalık yediğimiz için ama tavuğun heryerinden yapılabilir. o yanına konulan but tarafı isteyen yanında yiyor.
     
  14. 1 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : acigul
  15. zeytin gxoxzlxux

    zeytin gxoxzlxux Yeni Üye Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.143
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    isimleri çok hoşmuş şipşidak kaydirigubbakcemile3
    eminim çokda lezzetlidir
     
  16. 2 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : acigul
  17. derin55

    derin55 şükürrrr yarabbiimm!!! Üye

    Katılım:
    9 Ekim 2008
    Mesajlar:
    8.247
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    tarifler bana çocukluğumdan birşeyler hatırlattı:1rolleyes:!benimde baba tarafım çerkez!bu arada çerkezler topiğine de bekleriz canım seni!...a.s.
     
  18. 2 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : acigul
  19. acigul

    acigul Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2009
    Mesajlar:
    679
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86

    teşekkürler canım. tabiki gelirim formu epeyce aramam gerekecek kaydirigubbakcemile3 ama olsun :1hug: