Irak Usul Biryani Pilav Resimli

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve pinaripekci tarafından 19 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    19 Nisan 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  1. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.861
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    harika bir iç pilav

    öncelikle tavuk haşlanır.

    3 adet kemiksiz tavuk göğsü
    500 gr pirinç
    3 yemek kaşığı biryani baharatı
    1 kutu konserve bezelye
    100 gram çekirdeksiz kuru üzüm
    3 orta boy patates
    200 gram çiğ badem
    tuz
    sıcak su

    önce pilav normal usulde pişirilir, tek fark, su koydugumuz esnada baharat biryaniyide koyar onunla birlikte haşlarız ve pişme sırasında tencerenin altına bir sac koyarsak pilav daha iyi pişer.daha sonra haşlayıp kızarttığımız tavukları minik minik parçalayarak bir kaba koyarız.üzümleride yıkayıp süzdükten sonra yağda azıcık şişene kadar kavururuz.bezelyelerıde hafıfce kavurup aynı kaba ılave ederız.patateslerı minik küpler halinde doğrayıp kavururuz.bademleri once kaynatıp kabuklarını soyarız sonra ortalarından ıkıye ayırıp yagda kavururuz.pilavı geniş bir tepsiye döker tüm malzemelerle karıştırıp istediğimiz şekilde servis ederiz.afiyetler olsun.yapımı zor ancak beğenisi yüksek bir yemek.
    Son düzenleme: 28 Haziran 2009
  2. 28 Haziran 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  3. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.861
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    [​IMG]



    [​IMG]
  4. 29 Haziran 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  5. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.011
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    Eline sağlık canım.Ne kadar değişik bir pilav bu.
    alışmışız prinçli pilava.
  6. 29 Haziran 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  7. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.861
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    gerçekten tavsiye ederm barzeyim muhteşem ötesi bir tadı var.ırakta öğrendm ben bunu..burada kime yaptıysam bayıldı.biraz uğraştırıcı ama sonuç mükemmel..opuyorumnanaktan
  8. 29 Haziran 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  9. meleks

    meleks Bu Alemde Kendini BiliceN Üye

    Katılım:
    9 Eylül 2008
    Mesajlar:
    481
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor.deneyecem kesinlikle.
  10. 29 Haziran 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  11. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.861
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    teşekkürler tatlm..tavsiye ediyorum..opuyorumnanaktan
  12. 30 Haziran 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  13. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.861
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    burda biryani baharatı çok fazla kullanılan bir baharat olmadığı için satın aldığınız yerde bayatlamış olabilir eğer kokusu azalmışsa içerisine 1 çay kaşığı tarçın ilave ederseniz çok güzel olacaktır..
  14. 2 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  15. Libyana

    Libyana Turkmenistan'da dostlarla Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    38
    Özel Mesaj At
    Of zaten acuhtum.. Kepekli ekmek ve sebzelere talim ediyorum şu aralar:nazar:
    nasıl severim biryaniyi..
    :gitme:
    Ama bu benim bildiğimden daha farklı adı üzerinde değil mi Irak usulu ee Irak gelini olunca böyle oluyor demek opuyorumnanaktan
    Kuş üzümü pek sevmiyorum:kedi: ama eminim tadı enfestir iç pilav gibi..
    Ellerine emeğine sağlık PınarcıkŞeniz
  16. 2 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  17. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.861
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    balım güzel yorumun için çok teşekkürler ederm.ben kuş üzümü koymadım normal çekirdeksiz kuru üzüm var bunda.ama bazıları yemekte tatlı birşey fikrine sıcak bakmıyor.örneğin kaynım sevmezdi bende üzümü kavururdm ayrıca ısteyen alırdı bilavının üstüne ama pilav gerçekten muhteşem oluyor.sen orada biryani baharatını taze taze bulabilirsn sanırım.kulanıyorlardır diye düşünüyorum.kültürler yakın neticede araplar..kıyamam sana kepekli ekmek ha .bende işyerinde diyet yemek evde allah ne verdiyse götürrrrrrr modunda..opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
  18. 13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  19. acemiperi

    acemiperi Şükür Rabbime Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    8.455
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    uğraştırıcı ama sonuç süper. briyani baharatı nasıl bir şey tadı çok farkediyor mu? klasik baharat kullansak olmaz mı?
Benzer Konular: Irak Usul
Forum Başlık Tarih
Pilavlar Çin Usülü Pilav 9 Mart 2011
Pilavlar bu da dilan usulu perde pılavı(resımlı) 15 Şubat 2011
Pilavlar Göçmen Usulü Kapama Pilav (Resimli) 2 Haziran 2009
Pilavlar Çin Usülü Pilav 24 Aralık 2008