Iran Pilavi

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.595
    Beğenildi:
    5.122
    Ödül Puanları:
    438
    Diğer adı: Çilav
    1. Pirinci sıcak su ile yıkayın. Bir kaba koyup, üzerini aşacak kadar tuzlu su ilave edin. 30 dakika bekletip süzdürün ve soğuk sudan geçirin.
    2. Bir tencerede pirinci oldukça aşacak miktarda tuzlu su kaynatın. Su kaynayınca pirinçleri içine boşaltıp 8-9 dakika haşlayın. Hafif diri fakat çiğnenebilir kıvama gelen pirinçleri bir süzgece boşaltın. Bol ılık sudan geçirin ve tekrar süzdürün.
    3. Sana’nın 1/3’ünü 2 çorba kaşığı su ile beraber bir tencereye koyup, eritin. Yağ kızınca pirinçlerin 1/3’ünü ilave edip karıştırın. Kalan pirinç ve Sana’yı iki kat halinde döşeyip ateşi iyice kısın. Tencerenin ağzına bir havlu kağıt ve kapak kapatın. İster buharda ister çok kısık ateşte ister fırında pilavı 15-20 dakika (fırında ise 30 dakika), pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
    4. Bu süre sonunda çilavı ateşten alıp, tahta bir spatula veya düz kevgir ile ezmeden karıştırarak servis yapın.