İrmik helvası/megilara üyemizden

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 22 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    22 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    Öncelikle bir tencerede şeker, süt ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın. Soğuması için bir kenara koyun.
    2. Ayrı bir tencerede 150 gr. tereyağını eritin. İçine fıstıklarla irmiği beraber ekleyin. İkisini güzelce kavurun. Ne kadar çok kavurursanız rengi de o oranda koyulaşıyor. Ben biraz fazla kavurdum. Söylenenin aksine, kavururken çok sürekli karıştırmak da gerekmiyor. Ara sıra karıştırmayı bırakıp mutfağı toparladım mesela:KK66:
    3. İrmik ve fıstıklar yeterince kavrulduğu zaman, üzerine soğumuş olan şerbeti yavaş yavaş dökün. Bu esnada biraz dikkatli olmak lazım, birden "cosss!!!" diye bir ses geliyor, ardından fokurtular... Bir de gözlüklüyseniz dikkat edin, bu aşamada acayip bir buharlanma oluyor, şerbetin kalanını tencereye dökemeyebilirsiniz...
    4. Helvayı karıştırarak suyunu iyice çekene kadar pişirin. Bir müddet soğuduktan sonra isterseniz kâselerde servis edin, dilerseniz kâseleri ters çevirin.
    Helva ne tane tane oldu, ne de macun gibi. Güzel bir kıvamı vardı. Üzerini süslemek için de bir miktar hindistan cevizini küçük teflon tavada kavurdum. Değişik bir lezzet oldu...
     
  2. 22 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  3. gxuxlçin06

    gxuxlçin06 YERİNE SEVEMEM Üye

    Katılım:
    7 Şubat 2008
    Mesajlar:
    2.321
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    yapıyorum ama ıkmiyor derler ya.bende aynı yukardaki tarif gibi yapıyorum ama olmuyorr yaa:KK43:kimse yemiyor.:1no2::çok üzgünüm:
    geçen gün komşunun tavuklarına verdimdelikafaduldendelikafadulden onlarda kaçışmış yememişlerrr
    :roflol::roflol::roflol::roflol::roflol: