İrmik helvası/royall üyemizden

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 22 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    22 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Yağı eritip irmiği ilave ediyoruz ve pembeleşene kadar kavuruyoruz sonra su,süt şekeri koyup karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz hafif ateşte suyunu çektiriyoruz
    suyu çekildikten sonra ocağı kapatıyoruz ve 15-20 dk bekledikten sonra 2 çorba kaşığı şekeri serpip karıştırılır ve demlenemsi için biraz daha bekletilir..
    afiyet olsun