İrmik helvası

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 22 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    22 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    Margarini tencereye koyup iyice erimesi sağlanır fıstıkları ekleyip hafif kızarana kadar kavrulur peşine irmikler eklenir bayağı kavrulur renginin nasıl olmasını istiyorsan o kadar kavur
    bi tarafta hazırlamış olduğun şerbeti içine ekle kaynayana kadar karıştır altını kıs suyunu iyice çekince pilav gibi altını kapa bi gazetekağıdı koy kapakla tencerenin arasına kapağı iyice kapa demlemeye bırak 15 20 dakika sonra servis yap
    afiyet olsun