İrmik Helvası :)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve lost87 tarafından 3 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    3 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : lost87
  1. lost87

    lost87 Uyanalım Gaflet Uykusundn Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.324
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    çok kolay ve nefis...

    Hazırlanışı

    Yağı eritip irmiği rengi dönene dek kısık ateşte kadar kavurun.
    Suyu ve sütü kaynatın.
    Kaynar su ve sütü kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin.
    Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin.
    Suyunu çekince şekeri ilave edip karıştırın.
    10 dakika demlenmeye bırakın.
    Bu arada fıstıkları kavurup helvaya ilave edin.

    * 2 su bardağı irmik
    * 1,5 su bardağı şeker
    * 1,5 su bardağı süt
    * 2 su bardağı su
    * 125 gram tereyağ
    * 1 yemek kaşığı çam fıstığı

    * Süt yerine tamamını suyla da yapabilirsiniz.
    * Fıstıkları irmikle beraber de kavurabilirsiniz. Bu şekilde yaparsanız irmiğin kavrulduğunu anlamak da kolaylaşır. Ne zaman fıstıklar renk değiştirirse irmik de kavrulmuş demektir.
     
  2. 3 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : lost87
  3. asksinsencansinsen

    asksinsencansinsen EVLIYIM MUTLUYUM Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.338
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    canim cekdi birden :)
     
  4. 3 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : lost87
  5. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    mmmmmmmmmmmmmmmmmm
    nasilda canim cekdi simdi okuyunca
    keske resminide ekleseydinde görerek doysaydim :)))))
     
  6. 4 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : lost87
  7. _laylaylom_

    _laylaylom_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.917
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    çok severim irmik helvasını hele bol fıstıklı ağzım sulandı valla...cokacimcoook
    paylaştığın için sağol içinsengözlerimebaksanab