İrmik Helvası

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Anuska tarafından 9 Mart 2010 başlatılmıştır.

    9 Mart 2010
    Konu Sahibi : Anuska
  1. Anuska

    Anuska Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    7.215
    Beğenildi:
    62
    Ödül Puanları:
    148
    Kolay bir tarif.
    Ölçü, sizin belirleyeceğiniz bir nicelik. İster çay bardağı, ister su bardağı. Tamamen size kalmış.



    1 ölçü irmik
    Yarım ölçü tereyağ
    1 ölçü süt
    1 ölçü su
    1 ölçü tozşeker
    İstenirse fıstık veya ceviz

    Fıstık veya cevizi tereyağında hafifçe kavurun.
    İrmiği ilave edip irmiklerin rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edin.
    Süt ve suyu soğuk olarak kavrulan irmiğe ekleyin ve suyunu hafifçe çektirin.
    En son tozşekerini koyup kıvam alana kadar pişirin.
    Bir süre demlendirdikten sonra ılık olarak servis yapın.
     
  2. 9 Mart 2010
    Konu Sahibi : Anuska
  3. mirage85

    mirage85 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2010
    Mesajlar:
    72
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    teşekkürler...hemen denemeye gidiyorumalkisalkisalkis
     
  4. 9 Mart 2010
    Konu Sahibi : Anuska
  5. Anuska

    Anuska Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    7.215
    Beğenildi:
    62
    Ödül Puanları:
    148
    Kesinlikle çok güzel olacak.
    Şimdiden afiyet olsun.cokacimcoook