İrmik Tatlım (Resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve fascination tarafından 30 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

    30 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : fascination
  1. fascination

    fascination Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    9 Mart 2010
    Mesajlar:
    2.714
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    çokkk hafif ve lezzetli:)



    9 y.kaşığı irmik
    11 y.kaşığı şeker
    1 kilo süt
    vanilya
    1 paket kakaolu bisküvi
    bi tatlı kaşığı tarçın
    yarım su bardağı ceviz içi rondodan geçmiş olucak

    bir tencerede bi kilo süt,irmik ve şakeri ocakta pişiriyoruz muhallebi kıvamına gelene kadar en son ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyip karıştırıp kapatıyoruz altını ocağın daha sonra kare bi borcamı ıslatıyoruz suyla (yapışmadan çabuk çıkması için kesince tatlı)sonra muhallebinin yarıasını döküyoruz borcama onun üstüne bisküvi diziyoruz onun üstüne tekrar kalan muhallebiyi doküyoruz ardından rondoda kalan bisküvi,tarçın ve cavizi çekip karıştırıp tatlının üstüne serpiyoruz 3 saat buzdolabın soğutucu bölümünde dinlendiriyoruz servise hazırdır şekerler afiyet olsun...
     
  2. 30 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : fascination
  3. fascination

    fascination Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    9 Mart 2010
    Mesajlar:
    2.714
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
  4. 30 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : fascination
  5. kahvekolik

    kahvekolik Ya Hafiz! Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2008
    Mesajlar:
    8.195
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    bayılırımmm cokacimcoook
    eline sağlık nefis görünüyor, özellikle tam iftarlık hafif bi tatlı.
     
  6. 30 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : fascination
  7. fascination

    fascination Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    9 Mart 2010
    Mesajlar:
    2.714
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    sağol canım evet çokkk hafif denemeni tavsiye ederim pişman olmıcaksınyerimseniben
     
  8. 30 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : fascination
  9. kahvekolik

    kahvekolik Ya Hafiz! Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2008
    Mesajlar:
    8.195
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    hep yaparım zaten ama bisküvi tarçın ceviz üçlüsünü denemedim hiç. nefis olur.

     
  10. 30 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : fascination
  11. fascination

    fascination Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    9 Mart 2010
    Mesajlar:
    2.714
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    zaten tarçın ve ceviz tadını getiren ben tarçının kokusuna bayılırım tarçın seven biri bunuda bağenecek eminim
     
  12. 30 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : fascination
  13. Sumak

    Sumak benim kürkçü dükkanım,kk :) Pro Üye

    Katılım:
    12 Şubat 2008
    Mesajlar:
    11.959
    Beğenildi:
    294
    Ödül Puanları:
    203
    off ,kalkıp yapıcam sımdı cok guzel gorunuyor :)
     
  14. 30 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : fascination
  15. fascination

    fascination Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    9 Mart 2010
    Mesajlar:
    2.714
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    kalk kız kalk yap çok basit affiyeeeet olsun şekerim:KK1:
     
  16. 30 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : fascination
  17. KUBSEN

    KUBSEN prensimmm geliyorrr =)) Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2010
    Mesajlar:
    589
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    canım ellerine saglık......... ..ama tarcın yakısmıyor bence irmik tatlısına........tarcınsız daha güzel olurdu.........
     
  18. 30 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : fascination
  19. fascination

    fascination Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    9 Mart 2010
    Mesajlar:
    2.714
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    saol canım...damak zevki tabi sen tarçınsız da yapabilirsin istersen öylede güzel olur ama bunu yiyip yakıştırmayan olmadı hiç bi dene öyle karar veryerimseniben