Irmikli Tatlı (Resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve pinaripekci tarafından 7 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    7 Haziran 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  1. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    çok hafif bir şuruplu tatlı

    2,5 su bardağı su ile 2,5 su bardağı şeker kaynatılmadan sadece karıştırılır.derince bir kapta bekletilir.

    1 yumurta
    1çay bardağı yoğurt
    1çay bardağı sıvı yağ
    1su bardağı irmik
    1su bardağı un
    1 kabartma tozu
    şurubu için
    2,5 su bardağı şeker
    2,5 su bardağı su

    irmik,un,yumurta,sıvı yağ,yoğurt kabartma tozundan yumuşak bir hamur elde edilir.ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlatılarak yağlanmış tepsiye dizilir.önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakıka pembeleşene kadar pişirilir.daha sonra fırından cıkartıp sıcakken daha once hazırladıgımız soguk su şeker karışımının içine atılır ve 10 dakıka şurubu çekmesi beklenir.daha sonra tepsiye alınır.soguduktan sonra servıs edılır.afıyet olsun canlarrr
     
  2. 7 Haziran 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  3. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
     
  4. 7 Haziran 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  5. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    beğenilerinize sunulmuştur
     
  6. 7 Haziran 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  7. çaykaxsxxixxgxxix

    çaykaxsxxixxgxxix Aktif Üye Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2008
    Mesajlar:
    423
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    senin tarifleri çok beğeniyorum.ellerine sağlık.
     
  8. 7 Haziran 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  9. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    çooooook teşekkür ederm cnm benım.opuyorumnanaktan
     
  10. 7 Haziran 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  11. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    çooooook teşekkür ederm cnm benım.opuyorumnanaktan
     
  12. 8 Haziran 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  13. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    serbet ve irmikli tatlilari acikcasi pek sevmem ama ne yalan söyliim ilgimi cekti dogrusu harika görünüyocokacimcoook
    ellerine emegine saglik canim mutlaka denicem:nazar:
     
  14. 8 Haziran 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  15. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    cnm bnm bunun serbetı kaynatılmadıgı ıcın o ağır şuruplar gıbı olmuyor cok hafıf.denemenı tavsıye ederım tatlm.kaydirigubbakcemile5
     
  16. 9 Haziran 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  17. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    ooo tatlimizda yapilmis
    ellerne saglik anam guzel gorunuyo
    simdi catali degdigin zaman nasilda dagiliyodur bu dimi
     
  18. 9 Haziran 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  19. ..ELCHIN..

    ..ELCHIN.. bal oğlum****bal kızım Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2008
    Mesajlar:
    6.187
    Beğenildi:
    32
    Ödül Puanları:
    153
    animmmmmmmm ne güzel o öyle
    gel gel bakim sen şöyle hiç acıtmıycam canını gel bakimcokacimcoook