İshakiye(Pirinç Unlu, Bademli Osmanlı Helvası) Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Gxoxzek tarafından 1 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    1 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Gxoxzek
  1. Gxoxzek

    Gxoxzek içindeki öküze ohaa de Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    3.507
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    Tereyağı ve margarini geniş bir tavada eritip pirinç ununu ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştırın. İsterseniz unla birlikte fıstık ya da bademlerinizi de ekleyebilirsiniz.
    Tozşekeri süte ilave edip eritin. Sürekli karıştırarak kavrulmakta olan pirinç ununa ilave edin. Kısık ateşte pişirmeye devam edin.
    Kıvama gelince ateşten alıp soğumaya bırakın.
    Ilınınca derin ve çukur bir kaseye boşaltıp bastırarak sıkıştırın. Kaseyi ters çevirip servis tabağına alin. Ya da resimdeki gibi varsa dondurma kaşığı ile ya da normal kaşıkla sekil verip tabağınıza dizin.
    Badem veya yeşil fıstıkla dekore edip servis yapın.
     
  2. 1 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Gxoxzek
  3. Gxoxzek

    Gxoxzek içindeki öküze ohaa de Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    3.507
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106