ishale,yogunluğa,vücud direncini ve sperm artırmaya,romatizmaya karanfilin mucizeleri

Konusu 'Bitkisel Kürler - Şifa Reçeteleri' forumundadır ve silagul tarafından 25 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    25 Şubat 2009
    Konu Sahibi : silagul
  1. silagul

    silagul yorgun savaşçı Üye

    Katılım:
    14 Şubat 2007
    Mesajlar:
    1.741
    Beğenildi:
    17
    Ödül Puanları:
    148
    KARANFİL
    Latince adı:syzygium aromaticum
    İngilizce:clove
    Almanca:Nelke
    özellikleri: kronik ishale karşı - şidetli ishale karşı - bağırsak spazmına karşı - zihin yorgunluğuna karşı - ağrı kesici - antioksidan - kronik yorgunluğa karşı - tinutusa karşı -vücud direncini artırıcı

    Değerli okuyucu, karanfil Osmanlı mutfağının vazgeçilmez bir baharatıdır.Karanfil ,karanfil ağacının tomurcuklu çiçekleridir. Çiçekçilerin satışa sundukları ve halk arasında bilinen karanfil çiçeği ile hiçbir alakası yoktur. Anavatanı Endonezya ve İspanya olarak bilinir. Hindistan ve Sri Lanka’da bol miktarda yetiştirilir ve bu mutfakların vazgeçilmez baharatıdır. Avrupalılar karanfili turşu ve tatlılarında çeşni vermesi amacıyla kullanırlar.Ağaçlarının boyları yirmi metreye kadar ulaşabilir ve dört mevsim(evergreen) yeşildir.Karanfil ağacının tomurcuklarından elde edilen bu baharat, odunumsu ve koyu kahve-siyah renklidir. Yaklaşık iki-üç santimetre boya eriştiklerinde hasat edilirler. Anadolu’da halen çürük dişlerde ağrı kesici olarak kullanılmaktadır. Çürük dişin oyuğuna, ezilmiş kuru karanfilin bir parçası yerleştirilir . Genel bir kural olmasa da lokantalarda içki kokusunu almak için masanıza bir çanakta karanfil sunulur.

    İltihaplı romatizmaya bağlı ağrısı olanlar veya sık sık baş ağrısı çekenler sıcak çaylarına6-7 adet karanfil ilave edip içebilirler.Aynı zamanda ağıız temizliğinde güçlü bir antiseptiktir.Diş etlerini güçlendirir ve paratondoza karşı önleyicidir.
    ülseratif kolite karşı tedavi edici veya destekleyici kürü uygulamadan önceen az 5 en fazla 7 günlük başlangıç kürü olan karanfil kürünün uygulanması şarttır.başlangıç kürü olarak adlandırdığım karanfil kürü,ülseratif kolit hastalarının bağırsak hareketliliğini yavaşlatır,karın bölgesinde hissettikleri garip baskı duygusunu ortadan kaldırır ve sık sık dışkılamaya çıkmayı azaltıcı güce sahiptir.Ayrıca ,kalın bağırsağın içerdiği suyun tekrar vücuda kazandırılmasında yardımcıdır.En fazla 7 gün uygulanabilen karanfil kürü,bağırsak florasında bulunan ve toksin salgılayan bazı bakterilerin yok edilmesinde ve de baskılanmalarında etkili olup,kalın bağırsağın iç yüzeyindeki ülsere karşı da etkilidir.
    Karanfilin tüm bu özelliklerinin yanında aşağıda sırayla belirttiğim özellikleride vardır.

    - Bağırsak hareketliliğini ve spazmını yavaşlatan ve bağırsakları sakinleştiren sekiz adet önemli etkin madde içermektedir.bunların en önemlileri
    benzaldehyde ve beta-pinene ve de ethyl-cinnamete etkin maddeleridir.
    -Kuru karanfil ani oluşan ishale karşı muhteşem etkilidir ishali hemen keser.Eğer ishal olduysanız,hiç çekinmeden karanfil kürünü birkaçgün uygulayabilirsiniz.İshale bağlı karın ağrısı ve bağırsak hareketliliğini uyguladıktan birkaç saat sonra nasıl ortadan kaldırdığını hayretle gözleyebilirsiniz.
    ishal durumunda bir hekime giderek nedenini mutlaka teşhis ettirmeniz gerekir.

    -Karaciğer kanserine neden olan ve besinler üzerinden aldığımız
    aflatoxin;in bertaraf edilmesinde mükemmel etkilidir.
    -Normalde her sağlıklı insanın yılda 1-2 defa bir hafta süreyle karanfil kürünü uygulamasında çok büyük faydalar vardır.

    -
    Prostaglandin sentezini inhibe etme özelliğinden dolayı romatizmaya bağlı ağrıların alınmasında ve iltihaplı romatizma hastalarınında yardımcısıdır.bu anlamda içerdiği en az 16 adet antiinflamatuvar özellikli etkin maddeleriyle karanfilin yerini hiçbir bitki dolduramaz.

    -
    Karaciğer dostudur ama alışkanlık haline getirilmemeli kullanım süresi ve miktarı aşılmamalı.

    -
    Sperm sayısını artırıcı özelliği hiçte yabana atılmıyacak kadar güçlüdür

    -Thiamin etkin maddesiyle beraber
    trans-anethelo ve zonarene etkin maddelerini aynı zamanda bir arada içeriyor olması karanfili çok ayrıcalıklı kılmaktadır.onun yerini doğada hiçbir bitki dolduramaz

    -Karanfil kürü zehirlenmelerde mucize çözüm yaratır.

    -Karanfil güçlü bir
    antiseptik ve antimikrobiyel özelliğe sahiptir

    -Karanfilin beni şaşırtan başka bir özelliğide,çok sayıdaantioksidan( en az 21 tane ) içermesidir.bu özelliğini tanıdıktan sonra haftada 1 kez öğünlerimin arasında yarım bardak suyla 2-3 adet karanfil alırım.

    - Karanfil bağırsak gazının alınmasında etkilidir.sindirim şikayetleri olanlara yardımcı olur.

    [FONT=verdana,geneva]Direnci artırır
    Karanfilin alternatifi yoktur. Onun sahip olduğu bazı özellikleri ve kimyası başka hiçbir bitkiyle veya baharatla mukayese edilemez. işinizden evinize yorgunmu geldiniz?Kendinizi yorgun mu hissediyorsunuz? Zihin yorgunluğunuz da mı mevcut? Başınızda veya üzerinizd[/FONT][FONT=verdana,geneva]e bir ağırlık mı hissediyorsunuz? Veya gergin misiniz?
    [/FONT]
    [FONT=verdana,geneva]Bir bardak su kaynatın ve hemen sıcakken üzerine dokuz-on adet karanfil tanelerinden ilave ediniz. Beş-altı dakika bekledikten sonra karanfilleri içerisinden çıkarmadan yudum yudum içiniz. En geç on dakika sonra yorgunluğunuzu gittiğini, vücut direncinizin arttığını gözlemleyebilirsiniz. Çok daha önemlisi, günün yorgunluğuna bağlı zihin yorgunluğunuzun ortadan kalktığını daha dinamik düşünsel güce sahip olduğunuzu hayretle hissedebileceksiniz.Varsa üzerinizdeki gerginliğin de yavaş yavaş ortadan kalktığını göreceksiniz.
    [/FONT]
    [FONT=verdana,geneva]
    [/FONT]
    [FONT=verdana,geneva]Bir su bardağı sıcak su yerine bu işlemi bir bardak çaylada yapabilirsiniz .bir bardak çayın içerisine 6-7 adet karanfil atınız, 5 dakika bekledikten sonra karanfilleri çıkarmadan çayınızı yudum yudum içiniz. İçtikten 5-10 dakika sonra zihin yorgunluğunuzun kaybolduğunu ve daha zinde olduğunuzu hayretle gözlemleyebilirsiniz. Bu amaçla uygulayacağınız karanfilli çayı haftada 3-4 defadan fazla uygulamayınız ve alışkanlık haline getirmeyiniz.[/FONT]
    her iki durumda da sıcak suyunuzu veya çayınızı yudumlarken ağzınıza gelen karanfilleri dişlerinizin arasında biraz ezerek daha güçlü aromasının tadını çıkartınız.hiçbir bitkisel kürü alışkanlık haline getirmeyiniz.

    Karanfil ile melisa bitkisinin ortak olarak içerdiği etkin maddeler alfa-copaene ve alfa-cadinol maddeleridir. bu maddeler rahatlatıcı ve yatıştırıcı özelliğe sahiptir.
    Karanfil,yeri doldurulamaz doğal bir antibiyotik kaynağıdır.Hemde geniş spektrumlu.Yirmisekiz adet adet antibakteriyel özelliğe sahip etkin maddeler içermektedir.

    Kemoterapi veya radyoterapiye bağlı gelişen ishal durumlarında da güçlü bir yardımcıdır
    .
    [FONT=verdana,geneva]DİKKAT
    [/FONT][FONT=verdana,geneva] Trombozit (platelet) düşüklüğü sorunu yaşayan hastaların karanfil kürünü uygulamamaları öneririm. Özellikle bazı ilaçlar, yan tesir olarak trombozit düşüklüğüne neden olabilmektedir. Bu türden ilaçları kullanan hastaların karanfilden uzak durmaları gerekir.

    [/FONT][FONT=verdana,geneva]DİKKAT[/FONT][FONT=verdana,geneva]
    Ülseratif kolit (ÜK) ve Chron hastaları (CH) ,kuru karanfili sıcak veye ılık suyla kesinlikle uygulamayınız.Daha etkili olsun diye kesinlikle demlemeyiniz.Sıcak veya ılık suyla uyguladığınız takdirde de bağırsak hareketliliğiniz ve karın bölgesindeki sancınız artar.Kısaca,ters etki yapma riski yüksektir.İçerdiği etkin maddelerin kompleks ve karmaşık sistematiğinden dolayı kürünün mutlaka birkaç yudum soğuk veya oda sıcaklığındaki suyla alınması gerekir.Ancak bazı kanser türlerinin tedavisinde sıcak suyla demlenmesi mutlaka gereklidir ve de belirtilmiş olan demleme süresine uyulması da şarttır.
    [/FONT][FONT=verdana,geneva]DİKKAT
    [/FONT][FONT=verdana,geneva]Kronik kabızlık veya sık sık kabızlık şikayetini çekiyorsanız,karanfil kürünü uygulamayınız.
    [/FONT][FONT=verdana,geneva]DİKKAT
    [/FONT][FONT=verdana,geneva]Düşük tansiyon şikayeti olanların karanfil kürünü uygulamamalarını öneririm.
    [/FONT][FONT=verdana,geneva]DİKKAT
    [/FONT][FONT=verdana,geneva]Kür olarak kullanacağınız karanfillerin raf ömrünün bir yıldan daha fazla olmamasına özen gösteriniz. Bir yıldan fazla beklemiş karanfilleri kullanmayınız. Kuru karanfili iki parmağınızın arasında ezmeye çalıştığınızda, eğer kolayca kırılıp ufalanıyor ise, kullanmayınız. Raf ömrünü çoktan doldurmuş demektir.
    PİYASADA KARANFİL YAĞI DA SATILMAKTADIR.AĞIZ YOLUYLA KESİNLİKLE KULLANMAYINIZ.
    [/FONT][FONT=verdana,geneva]DİKKAT
    [/FONT]Karanfil kürünü 10 günden fazla uygulamayınız.En erken tekrar 1 ay sonra 7 günü geçmemek şartıyla kürü uygulanabilir.
    [FONT=verdana,geneva]KÜR 1: İshale karşı
    Sabah kahvaltısından bir saat sonra yedi-sekiz adet karanfil çiğnemeden oda sıcaklığındaki bir-iki yudum suyla yutulur. Aynı günün akşam yemeğinden iki saat önce yedi-sekiz adet karanfil, oda sıcaklığındaki bir-iki yudum suyla çiğnemeden yutulur. Ilık veya sıcak suya ilave edilerek içilmemelidir.Bu küre en fazla yedi gün devam edilir. Kullanılacak karanfilleri yutmadan önce ortadan ikiye bölüp suyla yutmak daha etkilidir. Ancak,Havanda ezerek daha etkili olur düşüncesine kapılmayınız. Havanda ezildikten sonra alınması yanlıştır.Aksine Etkisi azalır.
    [/FONT]
    [FONT=verdana,geneva]KÜR 2:Chron ve ülseratif kolit durumunda[/FONT]
    [FONT=verdana,geneva][/FONT][FONT=verdana,geneva]Sabah kahvaltısından onbeş-yirmi dakika önce sekiz-dokuz[/FONT] [FONT=verdana,geneva]adet karanfil çiğnemeden oda sıcaklığındaki bir-iki yudum suyla yutulur. Aynı günün öğle öğününden iki saat sonra[/FONT] [FONT=verdana,geneva] sekiz-dokuz[/FONT] [FONT=verdana,geneva]adet karanfil çiğnemeden oda sıcaklığındaki bir-iki yudum suyla yutulur. [/FONT][FONT=verdana,geneva]Ilık veya sıcak suya ilave edilerek içilmemelidir.Bu küre en fazla yedi gün devam edilir. Kullanılacak karanfilleri yutmadan önce ortadan ikiye bölüp suyla yutmak daha etkilidir. Ancak,Havanda ezerek daha etkili olur düşüncesine kapılmayınız. Havanda ezildikten sonra alınması yanlıştır.Aksine Etkisi azalır.Daha sonra şikayetlere bağlı olarak haftada birkaç kez uygulanabilir.[/FONT]
    [FONT=verdana,geneva]Ülseratif kolit ve Chron hastalarının uygulayabilecekleri daha farklı destekleyici ve yardımcı bitkisel kürlerde önerilebilir.[/FONT]
    [FONT=verdana,geneva]İlk yedi gün içerisinde,dışkılama sayısında azalma veya bağırsaklardaki hareketlilikte rahatlama olmadığı takdirde karanfil kürüne devam edilmez.[/FONT]
    [FONT=verdana,geneva]KÜR 3: Vücud direncini artırmak[/FONT]
    [FONT=verdana,geneva]Taze demlenmiş bir bardak sıcak çayın içerisine[/FONT][FONT=verdana,geneva] on-onbeş adet kuru karanfil ilave edilir. Üç-dört dakika bekledikten sonra yudum yudum içilir. Şeker ilave edilmeden içilmesi en etkili şeklidir. Çayınızı yudumlarken ağzınıza gelen karanfil tanelerini dişlerinizin arasında hafif ezerek eminiz. Karanfilli çay içimini günde iki defadan fazla uygulamayınız.haftada dört kereden fazla uygulamayınız. Alışkanlık haline getirmeyiniz. Vücut direncinizin azaldığı, zihin yorgunluğu ve strese bağlı yorgunluk hallerinde ( dönemlerinde) uygulayınız.Uyguladıktan beş-on dakika sonra vücud direncinizin nasıl arttığını hayretle gözlemleyebilirsiniz.

    [/FONT]
    not; hekiminizin önerdiği ilaçlar varsa,mutlaka kullanınız.Bu bitkiye karşı alerjiniz olup olmadığınıöğreniniz.Bu kitaptaki tüm bitkisel kürler ancak ve ancak yetişkinler içindir.Burada okuduğunuz bilgilerin,yardımcı ve destekleyici olduğunu gözardı etmeyiniz.Hekiminize danışmadanburadaki bilgilerle kendi kendinize kesinlikle teşhis koymayınız ve uygulamayınız.Unutmayınız ki hastalık yoktur,hasta vardır.Her hastalığın seyri insandan insana değişir.Teşhisi koyacak olan ancak,bir hekimdir.


    Prof.Dr.ibrahim Adnan Saraçoğlu ' nun TIBBİ BİTKİLER REHBERİ kitabından alıntıdır.