Isırgan Borani/Karadeniz

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 24 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    24 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.630
    Beğenildi:
    5.164
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 kg ısırgan
    4 su bardağı sıcak su
    1 adet büyük boy soğan
    yarım çay bardağı zeytinyağı
    1 baş sarımsak
    2 su bardağı yoğurt
    tuz, karabiber
    üzerine: 1 tatlı kaşığı tereyağı pulbiber

    Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin. Daha sonra suyunu süzün ve kendi suyuyla kısık ateşte pişmeye bırakın. Isırgan suyunu çekip, pişince ocaktan alın. İri küp şeklinde doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine ısırganı ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurup, ocaktan alın. Tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın. Dövülmüş sarımsağı yoğurtla çırpın. Isırganın üzerine dökün ve karıştırın. Servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine tereyağında yaktığınız pulbiberi gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
    Kaynak: Sofra Dergisi - Kurtuluş Çehreli'nin tarifi
     
  2. 11 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    cokacimcoookçok güzelcokacimcoook