İşkembe Çorbası (resimli)

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve Elif tarafından 4 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    4 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.595
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 kg işkembe
    2 tepeleme yemek kaşığı un
    1 adet büyük yumurta
    1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
    1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı toz kırmızı biber
    1 Türk kahvesi fincanı sirke
    1\2 limonun suyu
    4-5 diş ezilmiş sarımsak
    tuz

    İşkembeyi yıkayıp üzerini geçecek kadar su ilavesiyle düdüklü tencerede pişirin.(ortalama 1 saat)
    Piştikten sonra küpşeker büyüklüğünde doğrayın.
    Yoğurt, un ve yumurtayı karıştırın ve 2 su bardağı su ekleyip pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
    Yoğurtlu su karışımını, 1 su bardağı işkembe suyunu ve doğranmış işkembeleri bir tencereye alıp arasıra karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca tuz ekleyip 10 dakika daha pişirin. (kıvamını ayarlamak için gerekirse sıcak su ekleyin)
    Bir tavada tereyağını eritin, biberle beraber çorbaya ekleyip karıştırın.
    Sirke, limon suyu ve ezilmiş sarımsakları karıştırın ve servis sırasında çorbaya dilediğiniz miktarda ekleyin.