İskender kebabinin sosu nasil hazirlanir

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve AsiMavi tarafından 20 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    20 Kasım 2008
    Konu Sahibi : AsiMavi
  1. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    19
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    148
    bu aksam iskender kebabi yapacagim evde ama sosu nasil hazirlaniyor bilmiyorum.netten arastirdim kimisi sadece salca ve yag kullanmis.kimisi domates kullanmis.dogrusu kafam karisti.kizlar lutfen bilen varsa yardimci olsun tsk
     
  2. 20 Kasım 2008
    Konu Sahibi : AsiMavi
  3. hxuxzxuxn_yxixlxix

    hxuxzxuxn_yxixlxix Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.682
    Beğenildi:
    3
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    canım tereyagını tavaya alıyosun rengı hafıf kahve rengı olana kadar erıtıyosun yanı hafıf yanık kokusu olacak uzerıne salca ve çok az kaynar su salca erısın topak topak olmasın dıye bıraz pısırıyosun bu kadar
     
  4. 20 Kasım 2008
    Konu Sahibi : AsiMavi
  5. hxuxzxuxn_yxixlxix

    hxuxzxuxn_yxixlxix Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.682
    Beğenildi:
    3
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    istersen yagı ayrı salcayı ayrı pısır
    ama puf noktası kesınlıkle yagı yakmak bunu unutma
     
  6. 20 Kasım 2008
    Konu Sahibi : AsiMavi
  7. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    19
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    148
    tesekkurler canim.peki yogurdu pidelerin ustunemi koyuyoruz yoksa yaninami.
     
  8. 20 Kasım 2008
    Konu Sahibi : AsiMavi
  9. hxuxzxuxn_yxixlxix

    hxuxzxuxn_yxixlxix Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.682
    Beğenildi:
    3
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    yanına koyuyosun canım uerıne koyrsan karısır karman corman olur
     
  10. 20 Kasım 2008
    Konu Sahibi : AsiMavi
  11. EU3

    EU3 Guest

    bende tereyağını eritiyorum kokusu çıkana kadar
    sonra salçayı ekliyorum biraz çeviyorummmmm
    ve sıcak su ekleyip kaynatıyorum
    tuzunuda unutma tabicokacimcoook
     
  12. 27 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : AsiMavi
  13. ayse533

    ayse533 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    2
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    bir saattir nette dolanıyom bir iskender sosu için hiçbiri aklıma yatmadı en mantıklısı burdaymış bunu deniycemm paylaşımınız için teşekkürle :1rolleyes:
     
  14. 20 Ocak 2011
    Konu Sahibi : AsiMavi
  15. neslim35

    neslim35 gül kokulu kızım... Üye

    Katılım:
    25 Mart 2008
    Mesajlar:
    996
    Beğenildi:
    15
    Beğendikleri:
    15
    Ödül Puanları:
    108
    bende deniyorum şimdi:)
     
  16. 21 Ocak 2011
    Konu Sahibi : AsiMavi
  17. meltem44

    meltem44 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2008
    Mesajlar:
    637
    Beğenildi:
    4
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    108
    Peki arkadaşlar dönerini nasıl yapıyorsunuz? yapmak istiyorum sanki kokusu burnuma geldi:KK25:
     
  18. 28 Ocak 2011
    Konu Sahibi : AsiMavi
  19. Revolucion

    Revolucion artık iki aşkım var :P Pro Üye

    Katılım:
    6 Mart 2007
    Mesajlar:
    2.534
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    merhaba hanımlar bir bursalı olarak el atmadan duramadım. sosu için en güzel yöntem yağı ve sosu ayrı yapmaktır tadı daha hoş olur. yağı mümkünse bakır bir tavada eritmenizide öneririm lezzeti kesinlikle değişiyor. salçasıysa zaten bilinen sıcak su ve salça karışımı ancak içine bir iki tatlı kaşığı zaytin yağı eklerseniz lezzeti artar.ve salçayıda mutlaka bir iki çevirin ateşte. ayrıca pideleride kestikten sonra fırında bi kaç dakka ısıtmanızı öneiririm. afiyet olsun :KK56: