Islak börek [resimli]

Konusu 'Börekler' forumundadır ve kumsalll tarafından 4 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    4 Aralık 2009
    Konu Sahibi : kumsalll
  1. kumsalll

    kumsalll Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    7 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.089
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    denemelisiniz...



    200 gr kıyma
    1 sogan
    2 adet yufka
    1 kahve fıncanı zeytınyagı
    1 su bardagı su
    tuz
    karabıber

    kıymayı kendı yagında kavur.soganı küp dogra kıymayla kavur
    baharatları ekle.derın bır kasede yag ve suyu karıstır.yufkayı düz bir yere ser.yaglı sudan sür yarısına.diger yarısını üzerine kapat.kapatılan yufkanın üzerinede yag sür.6 esit parca olacak sekilde üçgen dılımlere ayır.üçgenlerin genıs kenarına harctan koy sıgara gıbı sar.dıger yufkayıda böyle hazırla.börekleri kasedekı yaglı suya batır.2-3 sanıye beklet.süz.yaglanmıs yepsıye diz.kalan yaglı suyuda böreklerin üzerine sür.susam serp.ısıtılmış 200 derecede pişir.
     
  2. 4 Aralık 2009
    Konu Sahibi : kumsalll
  3. kumsalll

    kumsalll Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    7 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.089
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106