Islak kek/cocokız üyemizden

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 2 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    2 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.651
    Beğenildi:
    5.190
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    4 yumurta
    2 su bardağı şeker
    4 çorba kaşığı kakao
    1 su bardağı süt
    1 paket margarin
    2 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    HAZIRLANMASI:
    Margarini eritin.Yumurtaları şekerle birlikte çırpın.Şeker iyice eridikten sonra sütü ve yağı ekleyin.Kakaonun topaklanmaması için çırpma işlemine hiç ara vermeden devam edin.Hazırladığınız bu karışımdan 1 su bardağı ayırın.Kalanın içine kabartma tozu ve unu katın.Karışımı çırpın.Daha sonra yağlanmış bir tepsiye boşaltın.Orta ısılı fırında ,yaklaşık yarım saat kadar pişirin.Hemen servis tabağına alın ve henüz sıcakken ayırdığınız bir bardak sosu kekin üzerine döküp emmesi için bekleyin.Kek sosu çektiğinde servis yapın DİP NOT(ben içine ve üstünü süslemek için schogetten vollmich kullandım türkiyede ona benzer bir çikolata kullanabilirsiniz afiyet olsun

    Margarini eritin.Yumurtaları şekerle birlikte çırpın.Şeker iyice eridikten sonra sütü ve yağı ekleyin.Kakaonun topaklanmaması için çırpma işlemine hiç ara vermeden devam edin.Hazırladığınız bu karışımdan 1 su bardağı ayırın.Kalanın içine kabartma tozu ve unu katın.Karışımı çırpın.Daha sonra yağlanmış bir tepsiye boşaltın.Orta ısılı fırında ,yaklaşık yarım saat kadar pişirin.Hemen servis tabağına alın ve henüz sıcakken ayırdığınız bir bardak sosu kekin üzerine döküp emmesi için bekleyin.Kek sosu çektiğinde servis yapın DİP NOT(ben içine ve üstünü süslemek için schogetten vollmich kullandım türkiyede ona benzer bir çikolata kullanabilirsiniz afiyet olsun