Islak kek cok basit yapılıyor:)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve AdrianaLimaa tarafından 11 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    11 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : AdrianaLimaa
  1. AdrianaLimaa

    AdrianaLimaa bilsen kac kurbaga optuk! Üye

    Katılım:
    15 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.614
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    61
    tarifini kekevi.comdan buldugum pratik kek! benim gibi pek hamarat olmayan kızlar eger cıkolata ne bilim kek krizine girerseniz buyrun sizde deneyinn cok guzel olduu:) afiyet olsuun!!!



    1 buçuk su bardağı tozşeker
    1 su bardağından az mısırözü yağı
    1 buçuk su bardağı süt
    4 adet yumurta
    3 tepeleme yemek kaşığı kakao
    1 vanilya
    1 kabartma tozu
    2 buçuk su bardağı un

    Geniş karıştırma kabınıza tozşekeri, yağı, sütü koyup kakaoyu içine eleyin ve mikserle karışana kadar çırpın. Bu karışımdan 1 buçuk su bardağı dolusu ayırın.
    Kalan sıvılara yumurtaları tek tek kırıp mikserle çırparak yedirin.
    Üzerine unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte eleyip düşük devirde çırpıp karıştırın.
    Yağlamış ve unlanmış dikdörtgen tepsiye keki döküp önceden ısıtılmış 170C dereceli fırında kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirip fırından alın.
    Hemen ayırdığınız karışımı dibe çöken şeker varsa tekrar kaşıkla karıştırıp kekin her tarafına gelecek şekilde dökün.
    Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapın.