Islak Kurabiye(resimli)

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve frambuaz tarafından 27 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    27 Aralık 2008
    Konu Sahibi : frambuaz
  1. frambuaz

    frambuaz SIKINTI ve MUZ KABUĞU Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.241
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Biraz uğraştığıyor ama emin olun harcadığınız zamana değecek çok değişik kek- kurabiye arası bir tatlı[​IMG]

    Öncelikle iç harcını hazırlamamız gerekiyor. Bunun için elma ve havuçları rendeleyip şekerle birlikte yumuşayıncaya kadar ocakta pişiriyoruz. Ocaktan alınca limon kabuğu ve tarçın ekliyoruz. Bir kenarda soğutuyoruz.( Ben bu harcı fazlaca yapıp buzluğa kaldırıyorum. Kurabiyeyi yapacağım zaman da buzluktan çıkarıyorum.)

    Hamuru:
    250gr erimiş- soğumuş margarin
    3fincan şeker
    2yumurta
    3,5-4 bardak un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vaniyla
    İç harcı:
    3 havuç
    3 elma
    3çorba kaşığı şeker
    1 limon kabuğu rendesi
    tarçın
    Şerbeti:
    1 bardak şeker
    1 bardak su
    Üzeri:
    Bolca hindistan cevizi

    Kurabiyenin hamuru için bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak hamuru elimizde yassılaştırıp içine hazıladığımız elmalı havuçlu harçtan koyuyoruz ve hamuru kapatıyoruz. Kurabiyeleri 180derecede 25dk kadar pişiriyoruz.
    Bu arada şerbet için şekeri suda eritiyoruz(ocakta ısınmasına gerek yok). Hindistan cevizini bir kaba boşaltıyoruz. Fırından çıkan kurabiyeler daha sıcakken önce soğuk şerbete sonra da hindistan cevizine buluyoruz.. Kurabiyeler soğuyunca servis ediyoruz.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 27 Aralık 2008
  2. 27 Aralık 2008
    Konu Sahibi : frambuaz
  3. Roselin

    Roselin Guest

    Ağzım sulandı çok güzel tadı eminim
     
  4. 27 Aralık 2008
    Konu Sahibi : frambuaz
  5. snowdrop

    snowdrop sağlık,huzur ,mutluluk... Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    954
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    çok guzel canım bunu denıcem yılbasında ellerıne sağlık
     
  6. 27 Aralık 2008
    Konu Sahibi : frambuaz
  7. yasmer

    yasmer Popüler Üye Üye

    Katılım:
    9 Kasım 2007
    Mesajlar:
    453
    Beğenildi:
    51
    Ödül Puanları:
    108
    çok güzel bir kurabiye ben kakolusunu daha çok yapıyorum çok beğeniyorum misafirlerimde çok beğenerek yiyiyorlar
     
  8. 27 Aralık 2008
    Konu Sahibi : frambuaz
  9. frambuaz

    frambuaz SIKINTI ve MUZ KABUĞU Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.241
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Ben de kakaolusunun icine hindistan cevizi koyarak yapiyorum. Dedigin gibi o da guzel oluyor.hihoyyyt
     
  10. 29 Aralık 2008
    Konu Sahibi : frambuaz
  11. snowdrop

    snowdrop sağlık,huzur ,mutluluk... Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    954
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    Canım suda ne kadar bekletıyosun
     
  12. 29 Aralık 2008
    Konu Sahibi : frambuaz
  13. frambuaz

    frambuaz SIKINTI ve MUZ KABUĞU Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.241
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Kurabiye fırından çıktıktan sonra şerbete batırıp çıkarman yeterli.2-3 saniye bekletebilirsin.
     
  14. 30 Aralık 2008
    Konu Sahibi : frambuaz
  15. morkalem

    morkalem Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    155
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ellerine sağlık canım,
    çok güzel görünüyorlar,
    sanırım ben bunların tadına da baktım harikaydılar...
     
  16. 3 Ocak 2009
    Konu Sahibi : frambuaz
  17. ece ayxsxe

    ece ayxsxe Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    256
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bende istiyorruuuuuuuuummmmmmmmmm.. ellerinize sağlık ben havucu ççook seviyorum zaten