Islama

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve ecitah tarafından 20 Temmuz 2006 başlatılmıştır.

    20 Temmuz 2006
    Konu Sahibi : ecitah
  1. ecitah

    ecitah Guest

    1kg Yufka
    1Kg Tavuk göğsü
    250 Gr ceviz içi
    Biraz Karabiber
    Çok az miktarda margarin

    YAPILIŞI:Tavuk haşlanır YUFKALAR PİŞMİŞ OLURSA DAHA İYİ OLUR
    Soğuduktan sonra küçük parçalara bölünür yufkalar sigara böreği yapılacak şekilde bölünür tavuk parçarı yufkaya sarılır maşa ile haşlanmış olan tavuk suyuna sokularak alınır tabağa konur bir sıra olunca üzerine dövülmüş olan ceviz dökülür ve eritilmiş olan yağ ilave edilerek üzerine karabiber serpilir ve servis yapılır…afiyetle yenir :)

    NOT : BU KASTAMONU YÖRESİNİN SEVİLEN BİR HAMUR İŞİDİR!
     
  2. 20 Temmuz 2006
    Konu Sahibi : ecitah
  3. taydin

    taydin Guru Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.400
    Beğenildi:
    1.420
    Ödül Puanları:
    363
    hazır yufkayla değil de evde yapılan yufkalarla daha iyi olur bu yemek herhalde. tabi o yufkalardan da nerde bulacaksak o da ayrı bir mevzu :)
     
  4. 20 Temmuz 2006
    Konu Sahibi : ecitah
  5. emcan01

    emcan01 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.662
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Bu Yemeğe Sinoplular Tirit Diyorlar Canim Istedi Bak şimdi Eline Sağlik Canim
     
  6. 21 Temmuz 2006
    Konu Sahibi : ecitah
  7. ecitah

    ecitah Guest

    Canım ben açıkcası pek beceremem yufka açmayı ama bizim burda çok kastomonulu yufkacı var onlar bizim isteğimize göre pişirip de veriyolar yani evet sana katılıyorum elde açılan yufkayla daha güzel oluyor sevgilerimle canım.
     
  8. 25 Aralık 2007
    Konu Sahibi : ecitah
  9. balpetegim

    balpetegim küçük prensin annesi Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.251
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    annem yapıyor bunu harika oluyor,çok severim ben...ama senin tarifin anneminkinden farklı,sen tavuklar yufkaya sarılır demişsin biz öyle yapmıyoruz,yuvarlak bir tepsiye yufkalar küçük üçgenler şeklinde diziliyor,bir sıra bitince üzerine malzeme konuyor,kat kat bu şekilde döşenip en üstekızgın yağ dökülüyor,tabii ocakta tepsiyi biraz döndürüyor annem...ben çok severim özellikle de mantarla yapılanını...aah ah canım çekti valla
     
  10. 3 Nisan 2009
    Konu Sahibi : ecitah
  11. denisim

    denisim Aktif Üye Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    291
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Islama normal yumuşak yufkayla olmaz yufkacıya gidip ıslama yufkası isterseniz verirler trabzonlu bi tanıdığım da yemiştim ve tadına doyamamıştım ama geçen eltimle yaptık inanın o kadar hoş olmadı biz de tepsiyi fırına sürüp pişirdik böreğini yedik :KK70:kaydirigubbakcemile3 Ama trabzonlu tanıdığım dayediğimin tadını hiç unutmam..
     
  12. 3 Nisan 2009
    Konu Sahibi : ecitah
  13. sermest

    sermest hoşgeldin nazlı kelebeğim Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2009
    Mesajlar:
    8.185
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    ay ıslama dıye görunce baslıgı sandım kı ıslama köfte
    guzele benzıyor anlatgın da bızım ıslamamız da guzeldr valla..ıslama köfte yani..
     
    Son düzenleme: 29 Haziran 2009
  14. 4 Nisan 2009
    Konu Sahibi : ecitah
  15. oznurminareci

    oznurminareci Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Ocak 2009
    Mesajlar:
    80
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    bu yemek KASTAMONUDA banduma olarak seme denen yufka ile yapılır çok güzel olur
     
  16. 4 Nisan 2009
    Konu Sahibi : ecitah
  17. ARZUM78

    ARZUM78 düşlerim var,rüzgara ters Üye

    Katılım:
    20 Mart 2008
    Mesajlar:
    207
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Biz Sinoplular da ıslama deriz ve çok severek yeriz. Yufkayı rulo şekline getirir sonra onu dilimler tepsiye dizeriz. Üzerine tavuk suyu dökeriz. Üzerine de ceviz çok güzel olur.

    Ayrıca biz Sinoplular mantıyıda cevizli yeriz Yani normal pişirilen mantının üzerine önce tereyağını döker sonra üzerine ceviz serperiz süppper olur.
     
  18. 13 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : ecitah
  19. amazon570

    amazon570 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2007
    Mesajlar:
    101
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ayyyyyyyyyyyyyyy canım nasıl çekti yaaa oldumu şimdi bu saatte:Shemen yapmam lazım bol cevizli:))