Ispanak borani

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 27 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.609
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Ispanak (pazıyı veya pancarı) önce yıkayıp, bir parmak kalınlığında ince
    ince kıyın. Bir tencereye 4-5 su bardağı su ekleyip, 1 tatlı kaşığı tuz serpin. Su kaynayınca sebzeyi 10 dakika kadar haşlayıp, süzün.
    Soğuyunca elinizle sıkarak portakal büyüklüğünde toplar yapın. Bir tavaya yağı koyup ince kıyılmış soğanları ekleyip, kavurmaya başlayın. Soğanlar
    sararınca ıspanakları ekleyin. Bir başka kapta yoğurt ve dövülmüş sarmısağı karıştırın. 5-6 dakika kadar kavrulan ıspanakların altını söndürüp, servis tabağına alın. Üzerine sarmısaklı yoğurdu ilave edin.
    Öte yandan ufak bir tavada yağı etirip, kırmızı pul biberle 1-2 dakika pişirin. Yoğurtlu ıspanak yemeğinin üzerine sıcak yağı gezdirip, servis yapın.
     
    Son düzenleme: 27 Ocak 2009