Ispanak Çorbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve Kxoxmxuxr Prenses tarafından 21 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    21 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Kxoxmxuxr Prenses
  1. Kxoxmxuxr Prenses

    Kxoxmxuxr Prenses Popüler Üye Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2007
    Mesajlar:
    4.350
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Ispanağı temizledikten sonra bol suda yıkayıp, tuzlu suda haşlayın.
    Sonra suyunu iyice süzüp, kıyın ve ezerek ince delikli bir süzgeçten geçirip püre yapın.
    2 Adet iri patatesi de haşladıktan sonra kabuklarını soyup, bunları da püre haline getirin.
    1 Çorba kaşığı tereyağıyla 3 çorba kaşığı zeytinyağını bir tencereye koyun ve yağ ısınınca rendelenmiş soğanı ilave edip, kavurun.
    Soğan pembeleşince, püre haline getirdiğiniz ıspanak ve patatesi ilave edin.
    Yarım litre sıcak sütle 1 su bardağı tavuk suyu veya et suyunu dökün.
    Tenceredekileri arasıra karıştırarak 25-30 dakika kaynatın.
    Tencereyi ateşten indirirken yarım kaşık tereyağıyla, 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin.
    1-2 Defa karıştırarak tenceredekileri servis kaselerine boşaltın ve sıcak olarak servis yapın.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 10 Ocak 2009