Ispanakli alt üst böreği

Konusu 'Börekler' forumundadır ve berfinsena tarafından 6 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    6 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : berfinsena
  1. berfinsena

    berfinsena Çalıkuşu&Ömrüm Pro Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.344
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    500 gr. unu hamur tahtasına eleyiniz.
    Bir kaşık yağ, 1 yumurta kırıp, tuz atıp ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız.
    Yaş bez altında 15 dakika dinlendiriniz.
    Yağı bir tavaya koyup hafif eritiniz.
    Soğuk bir yere koyup hafif donmağa başlarken kaşıkla karıştıra, karıştıra beyazlatınız.
    Dinlenen hamuru 2 eşit parçaya ayırınız.
    Bir parçayı 1/2 cm kalınlıkta daireye açıp üzerine dondurulmuş yağın yansını fırça ile sürüp boyuna 3'e katlayınız.
    Boyuna katladığınız hamurlara kalan yağı sürerek tekrar 3'e katlayıp hamura kare şekli veriniz, En üstüne yağ sürmeyiniz.
    Diğer hamuru da aynı şekilde açıp yağlayıp katlayınız.
    Hamurlan 20 dakika dinlendiriniz. Yağı donmuş her yumağı yarım cm. incelikte açınız, yağ artmışsa hafif yağlayıp, kenarlarından içe doğru bükerek bir çubuk yapınız.
    Çubuğu kendi etrafında döndürerek yuvarlayıp bir yumak elde ediniz.
    ikinci hamurda da aynı şekilde açıp yumak yapınız.
    Tekrar 20 dakika dinlendiriniz.
    Her parçayı tepsi büyüküğünde 1 cm. kalınlıkta açıp birini alta koyup içine içini koyup diğer yufkayı da üstüne kapatınız.
    Kenarlarını hafif bastırıp üzerine yumurta sarısı sürünüz.
    Önceden kızdırılmış fırında altı üstü pembe renkte pişiriniz.
    Karelere kesip servis yapınız.
     
    Son düzenleme: 6 Temmuz 2008
  2. 20 Eylül 2008
    Konu Sahibi : berfinsena
  3. swethome

    swethome mis kokulum,DEFNEM Üye

    Katılım:
    11 Nisan 2008
    Mesajlar:
    3.144
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    148
    pek gzüele benziyorda
    ben açmayaı bereremiyorum:))))
    ıspanaklı börek her zaman favorimdir.
     
  4. 23 Ekim 2008
    Konu Sahibi : berfinsena
  5. berfinsena

    berfinsena Çalıkuşu&Ömrüm Pro Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.344
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    [/COLOR][/B]
    arkadaşım keşke öncelikle bir deneseydin ,ben damak tadına düşkün biriyim ve her yemeğide yapmam ,evime gelen misafirlerim,lokanta açmam konusunda her zaman ısrar ederler,eşim çocuklarım ve bizim neredeyse bütün sülale yemeklerime bayılır ,emeğe saygı diyorum ,yerimseniben
     
  6. 25 Ekim 2008
    Konu Sahibi : berfinsena
  7. berfinsena

    berfinsena Çalıkuşu&Ömrüm Pro Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.344
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    arkadaşlar en kısa zamanda eklicem resim ,yorumlarınız için teşekkürler
     
    Son düzenleme: 25 Ekim 2008
  8. 31 Ekim 2008
    Konu Sahibi : berfinsena
  9. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Beğenilerinizi Göstermek İçin Teşekkür Butonunu Kullanınız.