Ispanaklı Arnavut Böreği (resimli)

Konusu 'Börekler' forumundadır ve bijoux tarafından 18 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    18 Ekim 2009
    Konu Sahibi : bijoux
  1. bijoux

    bijoux Toprak kokusu... Üye 7. Takım

    Katılım:
    29 Nisan 2007
    Mesajlar:
    6.174
    Beğenileri:
    199
    Ödül Puanları:
    63
    Yufkaların bir tanesini alıyoruz. Her tarafına yufka iç malzememizden sürüyoruz. Ortadan ikiye bölüyoruz. Her iki tarafına ıspanaklı iç harcımızdan koyup sarıyoruz ve yağladığımız tepsimize yerleştiriyoruz. Bütün yufkaları bu şekilde tepsiye yerleştirip en üste yufka iç malzememizden sürüp önceden ısıtılmış fırına koyuyoruz ve 175 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

    Eğer hamur ile yapacaksak küçük bezeler açıp sıvı yağ ile genişletiyoruz ve arasına ıspanaklı iç harcımızdan koyuyoruz.

    İç malzememizin hepsini büyük bir kapta karıştırıyoruz.

    Yufka arası malzemelerimizi de bir kasede çatalla çırpıyoruz.

    İç malzemesi için:
    750 gr Ispanak
    1 demetten biraz daha az taze soğan
    2 su bardağı yoğurt
    2 yemek kaşığı un
    tuz

    Hamuru için:
    Un
    Su
    Tuz dan oluşan hamur

    veya

    5 Adet Yufka (ben yufkayla yaptım)

    Yufka Arası Malzemeleri:
    1 Yumurta
    Yarım Çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı süt
    yarım çay bardağı ılık su

    Ispanakları normalden biraz daha küçük doğruyoruz. Taze soğanı da doğrayıp hazırlıyoruz.
     
  2. 18 Ekim 2009
    Konu Sahibi : bijoux
  3. bijoux

    bijoux Toprak kokusu... Üye 7. Takım

    Katılım:
    29 Nisan 2007
    Mesajlar:
    6.174
    Beğenileri:
    199
    Ödül Puanları:
    63
  4. 18 Ekim 2009
    Konu Sahibi : bijoux
  5. Kalliste

    Kalliste Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2007
    Mesajlar:
    9.325
    Beğenileri:
    47
    Ödül Puanları:
    48
    Oyyy allah seni netmesin bijom yaa ıspanaklı böreğe bayılırım off nefis gözüküyor sabah sabah aşkol vallahi..
     
  6. 18 Ekim 2009
    Konu Sahibi : bijoux
  7. xzem

    xzem Yeni Üye Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2008
    Mesajlar:
    597
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bende yaparım bu böreği arnavut böreğmiymiş bu börek ellerine sağlık:)
     
  8. 18 Ekim 2009
    Konu Sahibi : bijoux
  9. sxuxtlxux gayfe

    sxuxtlxux gayfe prenslerim Üye

    Katılım:
    19 Mart 2007
    Mesajlar:
    3.218
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    peynirmi var içinde
     
  10. 18 Ekim 2009
    Konu Sahibi : bijoux
  11. bijoux

    bijoux Toprak kokusu... Üye 7. Takım

    Katılım:
    29 Nisan 2007
    Mesajlar:
    6.174
    Beğenileri:
    199
    Ödül Puanları:
    63

    evet canım eşim arnavut ben de kayınvalidemden öğrendim. onlar hamurla yapıyolar ama bana açmak zor geldiği için yufkayla yapıveriyorum kaydirigubbakcemile3
     
  12. 18 Ekim 2009
    Konu Sahibi : bijoux
  13. bijoux

    bijoux Toprak kokusu... Üye 7. Takım

    Katılım:
    29 Nisan 2007
    Mesajlar:
    6.174
    Beğenileri:
    199
    Ödül Puanları:
    63
    gel kallisim 1 dilimden bişey olmaz ikram edeyim sana opuyorumnanaktan
     
  14. 18 Ekim 2009
    Konu Sahibi : bijoux
  15. bijoux

    bijoux Toprak kokusu... Üye 7. Takım

    Katılım:
    29 Nisan 2007
    Mesajlar:
    6.174
    Beğenileri:
    199
    Ödül Puanları:
    63
    peynir yok canım yoğurt var..
     
  16. 18 Ekim 2009
    Konu Sahibi : bijoux
  17. Libyana

    Libyana Turkmenistan'da dostlarla Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    38
    cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook

    Ben geldim ben geldimdelikafadulden

    Çatalımı bıçağımı kaptım da geldim:hulya:

    Ellerine sağlık arkadaşım
     
  18. 18 Ekim 2009
    Konu Sahibi : bijoux
  19. nazalp

    nazalp yemekcininmekani.blogspot Pro Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2009
    Mesajlar:
    3.765
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    36
    yaaa benım canım çekti şimdiiii
    taa kayseride arnavut böregını kıme yaptıracam (kendim üşenirim yapmayadakaydirigubbakcemile3)