Ispanaklı Çanak Püre * fotolu

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve mandalings tarafından 14 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    14 Eylül 2009
    Konu Sahibi : mandalings
  1. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    hem göze hem dile hitab ediyor

    Ispanak veya pazıların saplarını ayırıp yaprak yaprak ayıklayarak bolca yıkayın. Tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haşlayın. Süzerek soğuk sudan geçirip sıkın. Bir kapta margarini eritin. içerisine soğanı ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun.lspanakları ince kıyıp içerisine ilave ederek karıştırın. Bir kapta tuz, karabiber ve yumurtayı çırparak üzerine dökerek karıştırın. Bu karışımı püre karelerinin içerisine yerleştirin.

    1 bağ ıspanak veya pazı
    1 adet soğan
    1 yemek kaşığı margarin
    Yeteri kadar tuz, karabiber
    1 adet yumurta
    Püre malzemesi :
    4 adet patates
    2 yemek kaşığı margarin
    Yeteri kadar tuz, karabiber
    1 su bardağı süt
    1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    1 çay kaşığı kırmızı pul biber

    Püre için: Patatesleri yıkayın. Haşlayıp soğutarak ezin. Bir tencerede margarini eritin. içerisine ezilmiş patatesleri ilave ederek 2-3 dakika kadar karıştırın. Üzerine tuz ve soğuk süt dökerek iyice karıştırıp sütü çektirin.
    Yağladığınız tepsiye yapmış olduğunuz karışımdan bir kaşık koyun. Ortalarını havuz gibi açarak hazırladığınız içi üzerine doldurun. Üzerine kaşar peyniri rendesi koyup 150-170 derecede 10-20 dakika arası pişirin. Üzerine kırmızı pul biber serpin. Servis tabağına alıp, sıcak olarak servise sunun.
     
  2. 14 Eylül 2009
    Konu Sahibi : mandalings
  3. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106