ıspanaklı çorba

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve Elif tarafından 27 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.632
    Beğenildi:
    5.166
    Ödül Puanları:
    438
    Ispanağı temizleyip bol akarsuda iyice yıkadıktan sonra kaynar tuzlu suya atıp diriliğini kaybedecek kadar haşamalı. Sonra suyunu süzüp ince ince kıymalı.
    Beri yanda iki yumurtayı çırpmalı. Buna sırasıyle ve çırpmaya ara vermeksizin peyniri, ekmek tozunu, cevz-i bevvayı, tuz ve karabiberi katmalı.
    Et suyunu kuvvetli bir ateşe koyup ılıt-m.alı. Et suyu ılıyınca bundan bir bardak kadarını almalı ve tencerenin altındaki ateşi ortaya göre ayarlamalı.
    İlık et suyunu, yumurtalı karışımı çabuk çabuk karıştırırken azar azar katmalı sonra ısınmaya başlayan et suyunun içine dökmeli.
    Tenceredekileri çabuk çabuk karıştırarak ıspanağı da attıktan sonra karıştırmaya ara vermeksizin tenceredekileri beş dakika kaynatmalı. Sonra çorba servis kâsesine boşaltmalı ve sofraya çıkarıp servis yapmalı.