Ispanaklı Ev Makarnası-Resimli

Konusu 'Makarnalar' forumundadır ve suvesabun tarafından 14 Mart 2009 başlatılmıştır.

    14 Mart 2009
    Konu Sahibi : suvesabun
  1. suvesabun

    suvesabun Rabbim yolundan ayırma! Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.125
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    106
    mükemmel ötesi...

    afiyet olsun hepinize:))

    5 su bardağı un
    1 demet ıspanak
    4 adet yumurta
    1 yemek kaşığı tereyağ
    1 dilim beyaz peynir 1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    • Ispanağı ayıklayın, yıkayıp süzün.
    • Tuz serpiştirip ovaladıktan sonra blenderda ezin.
    • 5 bardak unu yoğurma kabına alın.
    • Ispanak, tuz, karabiber ilave edin, yumurtaları kırıp sert bir hamur tutun.
    • Hamuru naylon torba içinde 20 dakika bekletin.
    • Hamurdan 3 adet beze yapın ve her birini ince ince açın.
    • Sonra da 10-15 santim genişliğinde kesin.
    • 2 saat kuruması için bekletin.
    • Kaynayan bol tuzlu suda makarnayı 6 dakika haşlayıp süzün.
    • Eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırın.
    • Beyaz peynirle süsleyip servis yapın.
     
  2. 14 Mart 2009
    Konu Sahibi : suvesabun
  3. suvesabun

    suvesabun Rabbim yolundan ayırma! Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.125
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]

    cokacimcoook

    cokacimcoook

    cokacimcoook