Ispanaklı Kek

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve eates tarafından 23 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    23 Aralık 2008
    Konu Sahibi : eates
  1. eates

    eates Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2008
    Mesajlar:
    529
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Ispanakları yıka ve doğra. Tavada suyunu salana kadar kavur. Püre haline getirmek için rondodan geçir. Yada derin bir kabın içinde mikserle püre haline gelesiye kadar çırp.

    1 paket krem şantiyi süt ile hazırla ve kek olasıya kadar buzdolabında beklet.

    Malzemeler:

    2 yumurta
    1.5 su bardağı toz şeker
    2 su bardağı un
    1 paket kabartmatozu
    1 paket vanilya
    yarım su bardağı sıvı yağ
    200 gr ıspanak ( püre halinde yarım su bardağı)
    Üzerine:

    1 paket krem şanti
    1 su bardağı soğuk süt

    Yumurta ve şekeri iyice çırp.(4-5 dakika kadar)
    Sonra içine yağ, vanilya, kabartmatozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştır.
    Yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt konmuş tepsiye dök.
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişir. ( pişip pişmediğini kürdan ile kontrol et)
    Kıyılarını kes. (yuvarlak, kare vs.)
    Kıyılarını robotta un şeklinde kıy.
    Hazırlanmış olan krem şantiyi kekin üzerine sür.(kekin soğuk olması gerekir)
    Un haline getirilmiş kek parçacıklarını üzerine serp.
    Afiyet Olsun.
     
  2. 23 Aralık 2008
    Konu Sahibi : eates
  3. eates

    eates Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2008
    Mesajlar:
    529
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    [​IMG]

    Tarifi ve fotoğrafı bir siteden aldım,az önce yaptım,çok güzel oldu.Aynı resimdeki gibi oldu.
     
  4. 23 Aralık 2008
    Konu Sahibi : eates
  5. mltm87

    mltm87 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.343
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    ellerine sağlık canım bu benim ağlayan kekten sonra favori kekimdir
    ancak sanırım o resimdeki kek ıspanakları kavurulmadan yapılmış
    renginden belli
    tavada iyice ıspanağı öldürünce daha koyu canlı bir renk oluyor
    kavurmayınca açık solu renk :)))
    ayrıca ben kekin üstüne önce muhallebi sonra krem şanti sürüyorum
    daha bi pastamsı oluyor
    amma karıştım tarifine hee
    bide bilmeyen hıyyyy ıspanaklı kek mi olurmuş diye yaklaşır ıspanaklı keke
    ama ıspanaklı olduğu söylenmediğinde fıstıklı kek sanarlar
    ben baştan söylemem çünkü önyargılı davranıp tatmaktan çekinebilirler diye :))))))
     
  6. 23 Aralık 2008
    Konu Sahibi : eates
  7. eates

    eates Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2008
    Mesajlar:
    529
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Canım ben aynı tarifteki gibi yaptım rengi böyle oldu.Annem daha fazla kavur dedi de ben acele ettim hemen olsun diye.Suyunu saldımı aldım bir kez karıştırıp.
    Senin tarifin de bana daha iyi geldi,kreması bol olur öyle.Onu da denicem bir gün.
     
  8. 24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : eates
  9. bilge85

    bilge85 RABBİ HEBLİ MİNESSALİHİYN Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.058
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    ben de bu keki çok severek yapıyorum,ama haşlayıpta rondadan geçiriyordum,aynı resimdeki gibi oluyor,ama daha koyu olmasını isterim tabi..bi de kavurarak deniycem..ıspanağı çiğ haliyle kavuruyoruz di mi??zaten hemen suyunu verir,suyu çekince rondodan geçiriyoruz di mi??çok teşekkür ederim bilgi için...yapınca eklerim..
     
  10. 24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : eates
  11. nesmit

    nesmit Nesrinsavas ben:) Pro Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.492
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    şuan 38 derece ateşle hala işyerinde çalışıyorum. malum yıl sonu hesapların kapanması vs. vs. ama o kadar iştahlı göründü ki gözüme bende eve gidince deneyeceğim.-tatlicadiarzu-eşim belki kızacak ama ne yapayım kaydirigubbakcemile ya benim çok az haşlayıp dolapta 2 gündür ağzı kapaklı kapakta beklettiğim ıspanağım var onu kavurmam gerekecekmi tekrar onu bilmiyorummmm.
     
  12. 24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : eates
  13. bilge85

    bilge85 RABBİ HEBLİ MİNESSALİHİYN Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.058
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    hiç bişe olmaz,kavurmana da gerek yok direkt rondodan geçirip koyabilirsin..şahsen ben öle yapıyordum ama kavurunca daha koyu yeşil oluyormuş,o yüzden ben kavurcam bi daha ki sefere inş...:lepi:
     
  14. 24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : eates
  15. nesmit

    nesmit Nesrinsavas ben:) Pro Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.492
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148

    cnm teşekkür ediyorum yardımın için yapıp resmini koyacağım siteye. bakalım beğenecekmisiniz görüntüsünü:dilcikar::lepi:
     
  16. 24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : eates
  17. bilge85

    bilge85 RABBİ HEBLİ MİNESSALİHİYN Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.058
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    bekleriz,ben de yapınca resim koycam inş...bakalım sen haşla,ben de kavurarak yapim..bakalım gerçekten fark var mı??
     
  18. 24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : eates
  19. nesmit

    nesmit Nesrinsavas ben:) Pro Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.492
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148


    GÜZEL FİKİR HASTAYIM senağlamaAMA DENEMEK ADINA YAPICAM VALLA. EĞER GÜZEL OLURSA YILBAŞINDA YAPACAĞIM