Ispanaklı kıtır börek-Resimli

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Elif tarafından 27 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.637
    Beğenildi:
    5.173
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    3 yufka
    - Yarım kilo ıspanak
    - 70 gr. margarin
    - yarım fincan süt
    - yarım fincan sıvı yağ
    - 1 soğan
    - 1 yumurta sarısı
    - 2 yemek kaşığı un

    Önce küp küp doğranmış soğan, daha sonra temizlenip doğranmış ıspanak yaprakları yağda sote edilir. Ispanaklar biraz soğuduktan sonra 2 kaşık un azar azar ilave edilip karıştırılır (bu işlem ıspanak suyunu salmasın diye yapılır). Yufkalar ortadan ikiye ayrılır, eritilen margarin ve süt-sıvı yağ karışımı her kata sürülmek kaydıyla 3 kat yapılır (süt-sıvı yağ karışımı margarine oranla daha az kullanılmalı). Ispanak harcı enlemesine yufkanın uzun olan tarafına serilir sonra yufka rulo yapılıp 10-12 cm arayla kesilip yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Kalan diğer yufkalar içinde aynı işlem yapılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 175 C'ye ayarlanmış, önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
     
    Son düzenleme: 23 Şubat 2011
  2. 3 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. belma..

    belma.. Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Ekim 2008
    Mesajlar:
    43
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    eline sağlık baccım cokacimcoook