ıspanaklı mantarlı kiş

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve EU1 tarafından 7 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    7 Haziran 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Gerek çay sofralarınızda, gerekse yemek davetlerinizde bu tadı, misafirlerinizle de paylaşmanızı şiddetle öneririm.

    Ispanağı haşlayın. Soğanı küp küp doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavurun. İnce doğranmış mantarları ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ispanağı ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber ekleyin.

    Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarlı, ıspanaklı karışımın tamamını ekleyip karıştırın. Karıştırmaya devam ederek sütü ilave edin. 2-3 dakika sonra ocaktan alarak ılınmaya bırakın.

    Malzemeler

    Hamuru;
    7 çay bardağı un
    1 çay bardağı yoğurt
    1 paket kabartma tozu
    1 paket margarin (yumuşamış)
    tuz

    içi için;
    400-500 gram mantar
    1 soğan
    1 kg ıspanak
    tuz
    karabiber
    2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

    beşamel sos;
    125 gram tereyağı
    1 kaşık tepeleme un
    1 su bardağı süt

    üzerine;
    100-150 gram kaşar peyniri

    Hamur için bütün malzemeleri yoğurarak karıştırın. Unlanmış tezgahta bir merdane yardımıyla hamuru çok inceltmeden açın. 26 cm çapında bir kelepçeli kalıba, hamurun kenarlarını yukarı doğru kaldırarak yerleştirin. Üzerine ıspanaklı karışımı dökün. En üste kaşar peyniri rendesi koyun. Kenarlarda yüksekte kalan hamuru, karışımın üzerine doğru bastırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.