ISPANAKLI SARMA BÖREĞİM;))) (resimli)

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Gezgin.. tarafından 27 Ocak 2010 başlatılmıştır.

    27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  1. Gezgin..

    Gezgin.. Canıma Can Kattın!!... Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.553
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    Bir günümden kesit:KK66:

    Fırınınızın Sıcak olması gerekiyor :KK66:)....

    1 kilo yufka
    1 kase sıvıyağ
    Yarım su bardağı süt
    1 yumurt

    İçi İçin;
    Tahmini yarım kilo ıspanak,(kendinizde ayarlıyabilirsiniz)
    Tuz
    Pul Biber
    Ve ıspanağa katma istediğiniz baharatlar..
    Ben kekik ve pul biber kullandım
    Üzeri için Yumurtanın sarısı ve kaşar peynir

    Soğuması için önce ıspanaklarımızı hazırlıyoruz..
    İyice yıkadıktan sonra küçük küçük doğruyoruz,tencereye alıp üzerine tuzunu ve istediğiniz baharatı katıyoruz,kendini bıraktıktan sonra hemen ocaktan alıyoruz,çok pişmiyecek....
    (isterseniz diri diride direk yufkaya koyabilirsiniz)
    Daha sonra yufkamızın birini tezgaha açıyoruz,üzerine sıvı yağ sürüyoruz fırça yardımı ile,ve ikinci yufkayıda üzerine kapatıyoruz,tekrar yağ sürüp ıspanak serpiştiriyoruz eşit gelecek şekilde.Sonra rulo şeklinde sarıyoruz,yanlız ne kadar sıkı sararsanız kar,işlem bittikten sonra kesmesi kolay olsun diye ... Daha sonra bıçak ile iki parmak yüksekliğinde kesiyoruz,fırın tepsisine bitişik bitişik yerleştirin,(tabi buda istediğiniz gibi olabilir) üzerine süt ve yumurta beyazını iyice çırpıp kaşık yardımı ile gezdirin,fazla değil 1 kaşıkta yeterli,sonra pul biber serpiyoruz ve en son dilimlediğimiz kaşarları üzerlerine yerleştiriyoruz...
    200 derecede yaklaşık 30-40 dk pişirin..İyice kızarması işinize gelir,çıtır çıtır oluyor ımmm... Afiyet olsun...
    Resimler hemen geliyor... :KK66:
     
  2. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  3. Gezgin..

    Gezgin.. Canıma Can Kattın!!... Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.553
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 31 Temmuz 2010
  4. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  5. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    çok güzel görünüyor cnm..kimbilir lezzeti nasıldır bunun...ellerine emeklerine sağlık.. a.s.
     
  6. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  7. Gezgin..

    Gezgin.. Canıma Can Kattın!!... Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.553
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    Teşekkür ederimmm opuyorumnanaktan
     
  8. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  9. Deryacik

    Deryacik ...KUAFÖR OLDUM BEN... Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    7.811
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    akannehir
    :lepi:
    cokacimcoook
    alkisalkisalkis
     
  10. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  11. Amonra

    Amonra Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2008
    Mesajlar:
    13.461
    Beğenildi:
    267
    Ödül Puanları:
    213
    1 kılo yufka demıŞsın ama 2 tanesını kullanmıŞsın yanılıyo muyum ben bu arda bunun patateslısını yapıyorum Çok lezzetlı kıyır kıyır bı bÖrek oluyo ama ben sıvıyaĞla suyu karıŞtırıp sÜrÜyorum Çok yaĞlı olmasın dıe
     
  12. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  13. frambuaz

    frambuaz SIKINTI ve MUZ KABUĞU Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.241
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Ne kadar çok çıkmış..
    Kalabalık misafirler için ideal..
    Ellerine sağlık.
     
  14. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  15. Gezgin..

    Gezgin.. Canıma Can Kattın!!... Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.553
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    Hepsini kullandım canım,anlatırken tek yapılışını yazdım devamını getirmedim yoksa 1 kilo yufka ile yaptımyerimseniben
    Bir dahakini sıvıyağ ve su ile denicem inş.. ben göz kararı kullandım çok gelmedi kıvamında oldu,ama onuda denerim teşekkür ederim yorumun için canımopuyorumnanaktan
     
  16. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  17. esmer gxuxzeli

    esmer gxuxzeli Bismillahirrahmanirrahim" Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.797
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    ay bügün ispanak almıştım bunuda deneyimmm cokacimcoook
    çok lezizdir umarımkiii
    daha başka çeşitlerinide yapyorummmcokacimcoook
    emeklerinize sağlık
     
  18. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  19. Gezgin..

    Gezgin.. Canıma Can Kattın!!... Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.553
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    Ben teşekkür ederim yorumunuz içiinn opuyorumnanaktan