Ispanaklı sufle

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve yesm tarafından 5 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    5 Şubat 2009
    Konu Sahibi : yesm
  1. yesm

    yesm Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2009
    Mesajlar:
    37
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    sizlere değişik bir tarif buda bendn

    MALZEMELER:
    1 kg ıspanak
    2 çorba k. tereyağı
    2 çorba k. un
    2 su b. süt
    4 yumurta
    1 kase kaşar p. rendesi
    muskat,tuz
    karabiber

    MALZEMELER:
    1 kg ıspanak
    2 çorba k. tereyağı
    2 çorba k. un
    2 su b. süt
    4 yumurta
    1 kase kaşar p. rendesi
    muskat,tuz
    karabiber

    HAZIRLANIŞI:
    Ispanakları kaynar suya daldırarak bir iki dakika
    bekletin. daha sonra soğuk suya alıp şoklayın.
    sudan çıkarıp süzün ve bıçakla doğrayın. diğer
    tarafta tereyağında unu sarartıp üzerine sütü
    ekleyerek bir sos hazırlayın. sosun içine muskat,
    tuz ve karabiber ekleyerek ıspanaklarla karıştırın.
    yumurtaların beyazlarını ayrı bir yerde kar halinde
    çırpın. ıspanakların üzerine sarılarını alıp karıştırın.
    daha sonra kar halindeki beyazları karıştırıp
    bu karışımı yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın.
    üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpin. kaşar
    peynirinin yarısını içine de koyabilirsiniz. en son
    üzerine kırmızı toz biber serpip 180 derecede
    pişirin. sufleleriniz fırında çok güzel kabaracaktır.
    fakat fırından çıkınca sönebilir. sıcak yenmesi
    tavsiye edilir.
     
  2. 5 Şubat 2009
    Konu Sahibi : yesm
  3. yesm

    yesm Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2009
    Mesajlar:
    37
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    http://http://img1.blogcu.com/images/o/k/t/oktayusta/spnkl.sfle.jpg[/IMG]
     
  4. 5 Şubat 2009
    Konu Sahibi : yesm
  5. yesm

    yesm Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2009
    Mesajlar:
    37
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76