İsraf Etmemek İçin Neleri Nasıl Değerlendirisiniz?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve vicdan tarafından 3 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    3 Eylül 2008
    Konu Sahibi : vicdan
  1. vicdan

    vicdan ~ справе&#1076 Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2006
    Mesajlar:
    1.101
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    *Kuru ekmekleri rondodan gecirip köfte için buzlukta saklıyorum

    *Eger evde tüketebilecegimizden cok ekmek alındaysa,poşetleyip buzlukta saklıyorum.

    *Yaptığım pasta,börek,cörekler kalacak gibi olurda direkt buzluğa atıyorum

    *Bozulmaya yüz tutan sebzeleri temizleyip hazırlayıp buzluğa atıyorum,
     
  2. 3 Eylül 2008
    Konu Sahibi : vicdan
  3. vicdan

    vicdan ~ справе&#1076 Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2006
    Mesajlar:
    1.101
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    Şu deepfreeze olmasaydı ne yapardım hiç bilmiyorum :1rolleyes:
     
  4. 3 Eylül 2008
    Konu Sahibi : vicdan
  5. vicdan

    vicdan ~ справе&#1076 Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2006
    Mesajlar:
    1.101
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    Bu akşam tv izlerken bir yandanda yaprak dolması kaldım,epey iç kaldı,tabii ben onuda buzluğa attım kaydirigubbakcemile3 nasıl olur hiç bilmiyorum ama çöpe dökemezdim :1no2:
     
  6. 3 Eylül 2008
    Konu Sahibi : vicdan
  7. Juliet

    Juliet Guest

    bencedeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
     
  8. 3 Eylül 2008
    Konu Sahibi : vicdan
  9. irem naz

    irem naz Canım OĞLUM Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.713
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    niye atasın ki..
    bende dolma yaptığımda harcı kalırsa saklama kabına koyup buzluga atıyorum...
    bi dahaki yapışımda o harcı kullanıyorum....:eek:
     
  10. 4 Eylül 2008
    Konu Sahibi : vicdan
  11. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Ben dolma yapacağımda harcı 2 ölçülük yapıyorum, 1 ölçüsü soğudumu hemen buzluğa atıyorum, çok pratik oluyor. Tadıda hiç değişmiyor.
     
  12. 4 Eylül 2008
    Konu Sahibi : vicdan
  13. misilleme

    misilleme . . . Pro Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    578
    Beğenildi:
    321
    Ödül Puanları:
    113
    Yumuşamış bozulmaya yüz tutan domateslerimi küçük küçük doğrayıp
    derin donrucuya atıyorum. Sonra çıkarım melemen yapıyorum.

    Meyveleri de aynı şekilde yapıyorum, tatlı ve ya kopmostolar için güzel oluyor.

    Ayrıce bende kalan sarma harcını derin donrucuda bekletenlerdenim.
    Yalnız ben ona birazda yeni yapılmış iç katıyorum, yoksa sanki pirinçler kırılmış gibi oluyor. .
     
    Son düzenleme: 4 Eylül 2008