İstanbul Pilavı

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve nevbahar tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  1. nevbahar

    nevbahar Herkes Olmuş Sahtekar Pro Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.936
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    2 su bardağı pirinci ayıklayın. Sıcak tuzlu suda bir saat kadar bekletin.
    Yıkayıp, suyunu süzün. 100 gram bademin kabuklarını soyun.
    2 çorba kaşığı tereyağında kavurun, 1 çay kaşığı safran koyup karıştırın.
    Pirinci ekleyin.
    Üzerine tuz, 2 adet kesme şeker, önceden haşlanıp incecik doğranmış tavuk eti, 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin.
    3 su bardağı su ilave edin.
    Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
    Ocaktan aldığınız pilava bir tutam zencefil ekleyin. Antepfıstığı serpip servis yapın.