İstanbul simidi...(resimli)

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve bicirkiz tarafından 16 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    16 Kasım 2008
    Konu Sahibi : bicirkiz
  1. bicirkiz

    bicirkiz Canıma can katan canımsın... Üye

    Katılım:
    24 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.432
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    yumuşacık ve çok lezzetli..günleriniz için önerebilirim..

    süt, şeker, maya ayrı kapta karıştırın.
    siitleri batırmak için
    pekmez ile suyu su daha çok olacak şekilde süspansiyon yapın.

    2 su bar.ılık süt
    2 cay bar. sıvıyağ
    4 dolu tatlı k.şeker
    1,5 tatlı k. tuz
    1 paket yaş maya
    un
    ..
    susam, pekmez, su

    hazılanan sütlü karışımıa, yağ, tuz,un ekleyin..ele yapışmayıncaya kadar un ekleyin,yumuşak bir hamur olmasına dikkat edin.hamur mayalanıp kabarana kadar bekleyin.
    .yapılan simit şekillerini önce pekmezli su ardından susama batırıp, yağlı kağıda dizin..
    190 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin...
    BENDE SUSAM YOKTU SUSAMSIZ YAPTIM ARKADAŞIMDA SUSAMLISINIDA YEDİM İKİSİDE ÇOK LEZİZ..
    ......AFİYET OLSUN...
     
  2. 16 Kasım 2008
    Konu Sahibi : bicirkiz
  3. bicirkiz

    bicirkiz Canıma can katan canımsın... Üye

    Katılım:
    24 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.432
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
    [​IMG]
    susamlı halini düşünün...ben susamsız yaptım
     
  4. 16 Kasım 2008
    Konu Sahibi : bicirkiz
  5. darkblue

    darkblue Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    820
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    ellerine sağlık çok güzel gözüküyorlar canım çekti valla söyle sıcak çıtır çıtır simitlerin yanına peynir ve sıcak bir çay harika olurdu....:kahve:
     
  6. 29 Kasım 2008
    Konu Sahibi : bicirkiz
  7. qadife

    qadife Rabbim Sana Emanetiz... Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2008
    Mesajlar:
    6.986
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    valla dogruu olsada yesekkkcokacimcoook