İstanbul'dan Yemek Tarifleri

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve EU1 tarafından 9 Ağustos 2007 başlatılmıştır.

    9 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    İstanbul'dan Yemek Tarifleri
    Bakla fava
    Malzemeler :
    250 gr. iç bakla
    1 adet küçük boy havuç
    2 diş sarımsak
    1 adet küçük soğan
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    1/2 demet dereotu
    1 adet limon
    Hazırlanışı: baklalar iyice yıkanır ve tencereye alınır. Doğranmış havuç, sarımsak ve soğan ilave edilir. Karışımı 2 parmak geçecek kadar su ilave edilir ve kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra üzerinde biriken köpükler bir kevgir yardımı ile alınır. Zeytinyağı ilave edilerek kaynatmaya devam edilir. Çırpma teli ile püre haline gelene kadar sık sık karıştırılır. doğranmış dereotu eklenir. Suyunu çektikten sonra püre haline gelen karışım yayvan bir tepsiye dökülür ve soğumaya bırakılır. Kare veya baklava dilimi şeklinde kesilir, üzerine limon suyu ve zeytinyağı dökülerek servis edilir.

    Lakerda
    Malzemeler:
    1 kg. torik veya palamut
    Tuz
    Hazırlanışı: Balıklar temizlenir ve buzlu suda 24 saat bekletilir. Sudan çıkarılan balıklar iyice temizlendikten sonra tekrar buzlu ve tuzlu suda bekletilir. Her gün yeniden temizlenir ve bu işlem 4 gün boyunca tekrarlanır. En sonunda balıklar sudan çıkarılır ve iyice kurulanır. Cam veya teneke kaplara üzerine bol tuz dökülerek yerleştirilir. Yeneceği zaman ince dilimler halinde kesilerek servis edilir.

    Beyinli Beykoz kebabı
    Malzemeler:
    500 gr. parça et
    4 adet kuzu beyni
    2 yemek kaşığı margarin
    2 adet soğan
    1 adet havuç
    1 adet patates
    tuz karabiber
    Hazırlanışı: Beyinler sirkeli suda haşlanır ve kuşbaşı şeklinde doğranır. Soğan yemeklik doğranır. Yağda etle birlikte kavrulur. Üzerine 2 su bardağı su ekleyip 30 dakika kadar pişirilir. Bu arada üzerinde biriken köpükler alınır. Havuç ve patatesler doğranır. Kaynamakta olan etin üzerine tuz ve karabiber ile birlikte ilave edilir. Sebzeler yumuşadıktan sonra doğranmış beyinler, etlerin üzerine serpiştirilir ve birkaç dakika daha pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.
     
  2. 9 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : EU1
  3. mavisu34

    mavisu34 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    33
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    canım 1 tarifte ben veriyim.İstanbul`dan.
    BOMONTİ KEBAP
    çııÖÖçşMALZEMELER
    4 parça dana rosto haşlanmış
    1 kg patates
    200 gr taze kaşar
    2 adet yumurta
    yeşil biber
    domates

    HAZIRLANIŞI
    Haşlanmış patatesleri ve rendelenmiş kaşarı iyice yoğurup hamur hazırlanır, dörde bölüp açılır içine rosto konulur ve yumurtalanıp kızgın yağa atılır sıcak veya soğuk servis yapılır domates, biber garnitür olarak kullanılır.
     
  4. 9 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : EU1
  5. EU1

    EU1 Guest

    tesekkur ederım canım katkılarına cok sevınıyorum saol varoll optumm
     
  6. 4 Ocak 2008
    Konu Sahibi : EU1
  7. huysuz-citir

    huysuz-citir Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2007
    Mesajlar:
    487
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Imdattttttttt istanbul yemekleri okuyunca daldim gecen gün bir arkadas saf ve tam bir Istanbul yemeyi söglermisin dedi cocuk icin okula lazimmis Istanbulluyum ya 42 senedir Almanyada yaslandim, valla aklima kuzu gömlek sarmasi geldi ,ama eminmiyim ist... yemeyi olduguna??????????? annem sIK sIK yapardi daha ordayken ben 7,8 yasindayken:1closedeyes: bana bildirirmisiniz saf ve tam bir Istanbul yemeyini yada yemeklerini....
    Fofa baklayi bende yaparim canim cok lezzetlidir, bakla yoksa kuru bezelyede yaptim oda cok lezzetli ve cocuklar daha cok seviyor :icecream:a.s.