Işte Size Bir Formül Daha:anane Çorbasi

Konusu 'Diyet Yöntemleri ve Deneyimlerimiz' forumundadır ve ebrugen tarafından 9 Ekim 2006 başlatılmıştır.

    9 Ekim 2006
    Konu Sahibi : ebrugen
  1. ebrugen

    ebrugen Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    158
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    86
    Aşurelik Bugday Bir Taşim Kaşnatilir.
    1-2 Saat Bekletilir.
    Pişene Kadar Tekrar Kaynatilir.
    Soguyunca Yağsiz Yogurtla Kariştirilir.
    Uzerine Nane Kirmizi Biber Serpilebilir

    Zayiflamaya Birebir......
    Yalniz Ner Ögün 1 Tabak Yenir,hem Doyurucu Hem Tok Tutuyor.....


    Kilolarimizi Bir Çirpida Verebilmemis Dileğiyle.........
     
  2. 9 Ekim 2006
    Konu Sahibi : ebrugen
  3. EU1

    EU1 Guest

    adaş beklettikten 2 saat sonra tekrardanmı haslııcaz????anlamadım da orasını tam olarak
     
  4. 10 Ekim 2006
    Konu Sahibi : ebrugen
  5. ebrugen

    ebrugen Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    158
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    86
    adaşım beklettikten sonra tekrar haşlıyacağız.
    bekletmemizin sebebi kolay pişmesi.
    ayrıca bol sulu haslayıp suyuyla tüketirsek vucuttaki iltihap ve ödemleride atıor.
    emziren anneler içinde harika bi çorba,
    çünkü hemen süt oluor..
     
  6. 29 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : ebrugen
  7. seaBahAR

    seaBahAR de profundis Editor

    Katılım:
    13 Nisan 2007
    Mesajlar:
    10.949
    Beğenildi:
    8.192
    Ödül Puanları:
    238
    Bu bizim prinç lapası diyeti gibi bir şey sanırım..?
     
  8. 29 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : ebrugen
  9. oskeeee26

    oskeeee26 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2007
    Mesajlar:
    115
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    bu şey gibi yawww hani düğünlerde yeniyo :uhm:köylerde neydi adııııı tavuk sulu falan offffff gecenin köründe aklıma gelmiyo biraz düşüneyim :uhm:
    ama buğday çok zor pişer sanırsam yaww annem aşuree pek uğraşıyo çünküm zor bişey gibi duruyo daha doğrusu uğraşılacak bişeyyfisfisfis
     
  10. 29 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : ebrugen
  11. KardelenMasaliM

    KardelenMasaliM Musmutlu:) Üye

    Katılım:
    24 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.039
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    Rahmetli babaannem her hafta bi kocaman kazan yapardi ve yaz boyu evimizden hic eksik olmazdi.Biz (yani erzincan yöresi) bu corbaya ayranli corba yada ayran asi deriz.Bugday haslanir yaninda kuru fasulye ve nohutta haslanabilir.Yogurt ile karistirili(diyet yogurt olursa diyet corba oluyor:Roflol:) üzerine nane tuz katilip karistiriyiyor.Cok basit ve cok tok tutan bir corba.
     
  12. 29 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : ebrugen
  13. AZBULUTLU

    AZBULUTLU Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Haziran 2007
    Mesajlar:
    86
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    selam arkadaşlar annemde yapar bu çorbayı çok severim ben soğuk soğuk yemesini zayıflettığını bilmiyordum hemen yaptırayım eve gidince
     
  14. 29 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : ebrugen
  15. tulipbs

    tulipbs Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2007
    Mesajlar:
    378
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    en yakın zamanda ben de deneyeceğim bu çorbayı sonucu sizlerle paylaşırım sağol ebrugen
     
  16. 29 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : ebrugen
  17. sultanmutlu

    sultanmutlu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    43
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    bizzim oralarda bunu buğdayla değilde bulgura benzer öğütülmüş buğdayla yaparlar ve çok kolay pişer ayrıca ben bir keresinde irmikle denemişdim gayet iyiydi ama kalorisi nasıl bilemem:uhm:
     
  18. 29 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : ebrugen
  19. AKILLI

    AKILLI Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    biz de pişmiş aşurelik buğdaya süt koyarız sütlü çorba yani akdeniz bölgesinde düğünlerde yapılır ama buğdayın kalorisi çok yüksek ah canım çekti şimdi...