Istek üzerine Uşak Tarhanasi

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve Lillyum tarafından 10 Eylül 2007 başlatılmıştır.

    10 Eylül 2007
    Konu Sahibi : Lillyum
  1. Lillyum

    Lillyum çok bilmiş Pro Üye

    Katılım:
    17 Şubat 2007
    Mesajlar:
    2.681
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    KIZLAR ELİMDEN GELDİĞİ KADARIYLA SİZE UŞAK TARHANASININ YAPILIŞINI ANLATACAĞIM.ŞİMDİK İKİ KİLO SOĞAN BİR KİLO KIRMIZI BİBER.BİR KİLO EN ACISINDAN YEŞİL BİBER BİR BAĞ NANE ALINIR.RONDODAN YADA KIYMA MAKİNASINDAN GEÇİRİLİR PARDON BİR KİLODA DOMATES GEÇİRİLEN MALZEME BÜYÜK BİR LEĞENE DÖKÜLÜR UNUTMAYIN BÜTÜN HEPSİ.SONACIMA İÇERSİNE BİRBUÇUK KİLOYA YAKIN YOĞURT KATILIR.ENSON FIRINA GİDİLİP BİR EKMEK HAMURU ALINIR VE TÜM BU MALZEME BİR GECE BEKLETİLİR LEĞENDE.[/CERTESİ GÜN İÇERSİNE MALZEMENİN UN KATILIRALDIĞI KADAR.POHÇA HAMURU KIVAMINA KADAR UN UNUTMAYIN.VE YOĞRULUR .YOĞRULAN HAMUR ÜÇ HAFTA BEKLETİLİR.BU ARADA FIRINDAN ALDIĞIMIZ HAMUR VARDIYA O HAMUR MAYALI OLDUPU İÇİN LEĞEN ŞİŞER DEVEMLI GÜNLÜK YADA İKİ GÜNDE HAMURU KARIŞTIRACAKSINIZ .ÜÇ HAFTA DOLDUMU, YERE BEZ SERİP KÖFTE ŞEKLİNDE HAMURLARIN KURUTULMASI GEREKİR. İYİCE TAKIR TAKIR KURUYUNCAYA KADAR BEKLETİN BİR YERDE SERİLİ KALSIN KURUTULAN TARHANA RONDO ROBOT GİBİ ALETLERDE ÇEKİLİR İRMİK GİBİ OLACAK KIVAMI.SONRA ÇEKTİĞİNİZ MALZEMEYİ BİR İKİ GÜN DAHA KURUTUN EN SON BİR BEZ İÇERSİNE KOYUP KALDIRIN AFİYET OLSUN CANLARIM ANLAMAYAN YADA DETAYDA TAKILAN OLURSA BEN BURDAYIM SORABİLİRSİNİZ yerimsenibenOLOR]
     
  2. 10 Eylül 2007
    Konu Sahibi : Lillyum
  3. Lillyum

    Lillyum çok bilmiş Pro Üye

    Katılım:
    17 Şubat 2007
    Mesajlar:
    2.681
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ŞUNU UNTTUM SANIRIM DENEMEK İSTEYEN AZ OLSUN DİYEN OLABİLİR MALZEMEYİ YARIYA İNDİRİPTE YAPABİLİRSİNİZ.
     
  4. 20 Nisan 2011
    Konu Sahibi : Lillyum
  5. bakgun

    bakgun Yeni Üye Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2007
    Mesajlar:
    103
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
  6. 2 Haziran 2011
    Konu Sahibi : Lillyum
  7. asevda

    asevda Yeni Üye Üye

    Katılım:
    31 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    202
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ohhohhhh olsada içsekkkk
     
  8. 29 Ocak 2012
    Konu Sahibi : Lillyum
  9. bugza

    bugza carpe diem Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    328
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Çok lezzetli,çok faydalı,çok harika :)
     
  10. 9 Temmuz 2012
    Konu Sahibi : Lillyum
  11. UmutCan

    UmutCan Yeni Üye Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.737
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Anlamadığım fırından aldığımız ekmek hamurunu ne yapıcaz,diğer malzemeler rondodan geçince sıvı hale gelecek,hamur katı?bunları birbirine yedirecekmiyiz?
    Bilen biri cevap yazabilir mi,ben yapmayı düşonüyorum
     
  12. 11 Temmuz 2012
    Konu Sahibi : Lillyum
  13. Philemon

    Philemon çapulcunun annesi Pro Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2010
    Mesajlar:
    15.767
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    38
    ekmek hamurunu diğer malzemeyle birlikte yoğuracaksınız,un katıp yoğuracaksınız.
     
  14. 12 Temmuz 2012
    Konu Sahibi : Lillyum
  15. UmutCan

    UmutCan Yeni Üye Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.737
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Anladım teşekkür ederim