İstim Kebabı

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve Adivar tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : Adivar
  1. Adivar

    Adivar Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2007
    Mesajlar:
    6.280
    Beğenildi:
    43
    Ödül Puanları:
    148
    Ön hazırlık olarak limonun kabuğunu ve iç tarafındaki beyaz etli kısmını alıp, atın. Limonun kalan kısmını ince dilimleyin. Arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın. Patlıcanları hareli soyun. Uzunlamasına dörde bölüp, çekirdekli kısımlarını alın, iri parçalar halinde -kuşbaşı et büyüklüğünde- doğrayın. Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısmını alıp, atın. İri parçalar halinde doğrayın. Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın. Maydanozu yıkayıp, iyice kuruladıktan sonra, ince kıyın.
    Etlerin üzerine tuz ve biberi serpin. Bir kaşıkla iyice karıştırın. Bir tencerenin dibine, tuzlanıp biberlenmiş kuzu etlerini koyun. Tencereyi bir kenara kaldırın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Sırasıyla arpacık soğanı, patlıcanı ve dolmalık biberi, bir maşayla kızardıkça alt üst ederek, pişirin. Sebzeleri, fazla yağlarını süzdürmek üzere kağıt peçete üzerine çıkartın.
    Tenceredeki etlerin üzerine sırasıyla limon dilimlerini, arpacık soğanı, domatesleri, patlıcan ve dolmalık biber parçalarını dizin.
    Yağı küçük bir kapta orta ateşte eritin. Yağ erir erimez, kabı ateşten alın. Erimiş yağı, tenceredeki et ve sebzelerin üzerine dökün. Suyunu ilave edin.
    Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Etrafını, su ve unla hazırlayacağınız koyu bir bulamaçla kapatın. Tencereyi ağır ateşe oturtun. Kebabı, ağır ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin.
    Tencereyi ateşten alın. Etlerin pişip, pişmediğini kontrol edin. Gerekirse, tencerenin kapağını tekrar hamurla sıvayarak, kebabı bir süre daha, etler yumuşayıncaya kadar, pişirin.
     
  2. 29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : Adivar
  3. myflowers

    myflowers biroyana birbuyana salla Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2008
    Mesajlar:
    2.542
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    elıne emegıne saglık paylasım cıcın tsk
     
  4. 7 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Adivar
  5. cokokiz

    cokokiz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2007
    Mesajlar:
    105
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    birşey sorucam peki bu islim kebabı içine köfte konularak olsa olurmu? yani patlicanların içine köfte yapıp konulsa mesela?