İtalyan Balık Yahnisi

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve Elif tarafından 28 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    28 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.145
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    4 adet dondurulmuş beyaz etli balık, her biri 150 gr
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 soğan, ince doğranmış
    1 kırmızı biber, doğranmış
    2 orta boy kabak, doğranmış
    100 gr mantar büyükse dörde bölünmüş
    300 ml domates sosu
    1 çay kaşığı limon suyu
    Tuz ve karabiber.
    SÜSLEMEK İÇİN: Doğranmış maydanoz limon parçaları

    Mangalı orta ateşte ısıtın.
    Mangal telini yağlayıp donmuş balıkları 15 dak. yanlız bir defa alt üst ederek pişirin.
    Bu arada, kalan yağı büyük bir tencerede ısıtın. Soğanı, kırmızı biberi ve kabakları ekleyip 10 dak. orta ateşte kızartın. Mantarları ekleyip 3 dak. daha karıştırarak pişirin.
    Domates sosunu ve limon suyunu ekleyin. Tuz ve biberle tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp pişirin.
    Balıklar hazır olduğunda bir düzeyde olacak şekilde tencereye koyun, sosu kaşıkla üzerlerine dökün, kapağı açık olarak 5 dak. pişirin.
    Tadına bakıp tuz ve biberini ayarlayın. Balıkları kırmadan bir servis tabağına aktarın. Üzerlerine ve kenarlarına sos döküp, maydanoz ve limon parçalarıyla süsleyip servis yapın.
    DİKKAT: Balıklar kırılmasın diye balık maşası kullanın.
    ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ: Domates sosunu konserve halinde marketlerde bulabilirsiniz. Yoksa yerine küp domates kullanın.
    nepisirsem.com