İtalyan Diyeti...

Konusu 'Diyet Listeleri' forumundadır ve ferday tarafından 19 Aralık 2007 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    19 Aralık 2007
    Konu Sahibi : ferday
  1. ferday

    ferday Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    497
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    Arkadaşlar ben denemedim.bu nedenle de Sizi kandırmak istemiyorum.İnternette gezerken rastladım.belki sizin işinize yarar diye yazdım.buyurun bakın.

    İnanılmaz gibi görünse de gerçek; İtalyan yemekleri yiyerek de pekala kilo verebilirsiniz.İşte kanıtı: İtalyan restoranı Zazie'den özel mönülerle, Diyetisyen Selahattin Dönmez tarafından hazırlanan, bir ayda 5 kilo verdirecek özel bir diyet programı. Akdeniz kadınları nasıl oluyor da hep ince kalabiliyor? Hele o italyan mutfağına özgü makarna ve pizzaları düşündüğünüzde bunun mümkün olabileceğine inanamıyor insan. Uzmanlara göre işin sırrı yemekleri neyle ve nasıl pişirdiğinizde yatıyor. Biz de bu sırrı en iyi, İtalyan yemeği

    yapanlar bilir diyerek; İtalyan restoranı Zazie'nin kapısını çaldık ve aşçısı Hakan İnce'nin önerilerine kulak verdik. İkinci olarak Diyetisyenimiz Selahattin Dönmez'den, bu tariflerle, özel bir diyet hazırlamasını istedik. Selahattin Dönmez, 1 ay boyunca uygulayabileceğiniz haftalık bir diyet programı hazırladı. Bu programa haftada 4 kez 1 saat yürüyüş ekleyerek bir ayda 5 kilo vermeniz mümkün.

    Avokadolu salata

    Malzemeler
    1 avokado
    10 yaprak marul
    1 tatlı kaşığı kapari çiçeği
    3 yaprak kurutulmuş domates
    Yarım kırmızı soğan
    30 gr parmesan peyniri
    2 diş sarımsak
    1 çorba kaşığı krema
    1 çay kaşığı hardal
    2 dilim köy ekmeği

    Hazırlanışı
    Marulları yıkayıp elinizle irice doğrayın. Geniş bir kaba alıp kapari çiçeği, zar şeklinde doğranmış kurutulmuş domates ve halka şeklinde doğranmış kırmızı soğanı ilave edin.
    Sos için krema, hardal ve kıyılmış sarımsakları iyice karıştırın. Salataya ekleyerek harmanlayın. Servis tabağna alıp kızartılmış köy ekmeği, parmesan peyniri ve dilimlenmiş avakado ile süsleyerek servis yapın.
    1 porsiyon 200 kalori.

    Zazie pizza

    Malzemeler
    210 gr hazır pizza hamuru
    3 domates
    1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
    1 çay kaşığı tozşeker
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    100 gr mozzarella peyniri
    30 gr keçipeyniri
    1 patlıcan (ızgarada kızartılmış)

    Hazırlanışı
    Domates sos için domateslerin çekirdeklerini temizleyip mutfak robotunda püre haline getirin. Şeker, toz kırmızıbiber, salça ve zeytinyağını ilave edip pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.

    Pizza hamurunu un serpilmiş tezgahın üzerinde açıp yağlanmış yuvarlak pizza tepsisine elinizle bastırarak çok ince açın. Üzerine sırasıyla domates sos sürün, dilimlenmiş mozzarella peynirini serpiştirin, patlıcan dilimlerini yerleştirin, kıyılmış taze fesleğen ve en son olarak keçipeynirini serpiştirin. 260 dereceye ayarlı fırında 8-10 dakika kadar pişirin.
    2 dilim 425 kalori.
    Teriyaki Soslu Somon

    Malzemeler
    1 dilim fileto somon balığı
    1 kahve fincanı Mirin teriyaki sos
    1 adet yeşil limon

    Hazırlanışı
    Teriyaki sos için Mirin teriyaki sosu, sos tenceresinde ısıtın. Bir yeşil limonun suyu ve rendelenmiş kabuğunu ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Sos ılındıktan sonra süzerek bir kaseye ya da sos şişesine aktarın. Somon balığını ince fileto olarak hazırlayın. Izgarada her iki tarafını kızartın. Fırın tepsisine aktarıp 5 dakika kadar kızartın ve fırından çıkarıp sosu üzerine gezdirerek dökün. Tekrar fırına verip 1 dakika daha pişirin. Fırından alıp servis tabağına aktarın. 1 Porsiyon 315 kalori .

    Kurutulmuş Domatesli Makarna (Paccheri)

    Malzemeler
    1 su bardağı Paccheri makarna , 4-5 yaprak kurutulmuş domates, 4-5 badem, 3 dal taze fesleğen, 1 çorba kaşığı krema, 30 gr parmesan peyniri, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

    Hazırlanışı
    Makarnayı bir tutam tuz ve bir tatlı kaşığı sıvıyağ ilave edilmiş kaynar suda, diri kıvamda 7 dakika kadar haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. Kurutulmuş domatesleri ince zar şeklinde kesip yumuşaması için bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağında bekletin. Soyulmuş badem, kıyılmış fesleğen, parmesan, kurutulmuş domates ve kremayı tavada ısıtın. Makarnayla karıştırıp servis yapın. 1 Porsiyon 305 kalori.

    Zazie salata

    Malzemeler
    1/2 demet roka, 1 avuç Akdeniz yeşillikleri
    50 gr keçipeyniri, 1 portakal, 1 greyfurt, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı limon suyu.

    Hazırlanışı
    Sos için zeytinyağı ve limon suyunu bir kasede karıştırın. Akdeniz yeşillikleri ve rokayı yıkayıp iyice kurulayın. Elinizde irice parçalara ayırın ve sosu üzerine gezdirerek dökün. Portakal ve greyfurtun kabuklarını ve dilimlerin ince zarlarını da temizleyin. Keçipeyniri ile servis edin. 1 porsiyon 180 kalori.

    Fıstıklı-kekikli makarna

    Malzemeler
    1 su bardağı kalem makarna, 1 çorba kaşığı çam fıstığı, 3 kiraz domates, Bir tutam taze kekik, 1 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen, 2 diş sarımsak, Yarım patlıcan

    Sos için: 1 kahve fincanı yoğurt, 1 tatlı kaşığı krema, 2 diş ezilmiş sarımsak, Bir tutam tuz.

    Hazırlanışı
    Makarnayı bir tutam tuz ve bir tatlı kaşığı sıvıyağ ilave edilmiş kaynar suda diri kıvamda 7 dakika kadar haşlayın. Fıstıkları teflon bir tavada kızarıncaya kadar kavurun. Domateslerin çekirdeklerini temizleyip taze fesleğen ve kekikle marine edin. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyup zar şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 10 dk. bekletin. Süzüp kurulayın ve zeytinyağında kızartın. Fıstıklar, kekikli domates ve patlıcanı teflon tavada 1-2 dakika soteleyin. Sos malzemelerini mutfak robotunda iyice çırpın. Makarna, sebze ve sosu iyice karıştırın. 1 porsiyon 275 kalori
    İtalyan diyetiyle ayda 5 kilo

    1. GÜN
    Kahvaltı
    İnce bir dilim ekmek
    1 tatlı kaşığı ahududu reçeli
    Öğle
    1 ince dilim Zazie pizza
    1 su bardağı az yağlı ayran
    1 porsiyon yeşil salata
    Ara
    1 bardak şekersiz limonata
    (1 tatlı kaşığı tarçın ilaveli)
    Akşam
    1 porsiyon ton balıklı salata
    1 İnce dilim ekmek

    2. GÜN
    Kahvaltı
    Yarım yumurta
    Yarım su bardağı taze sıkılmış havuç suyu
    Yarım ince dilim ekmek
    Öğle
    1 tabak mercimek yemeği
    3 yemek kaşığı yoğurt
    Salata
    Ara
    1 küçük boy şeftali
    Akşam
    1 porsiyon teriyaki soslu somon
    1 porsiyon roka salatası
    1 ince dilim ekmek

    3. GÜN
    Kahvaltı
    3/4 su bardağı süt
    3 yemek kaşığı müsli
    5 adet fındık
    (Bir kapta karıştırılacak)
    Öğle
    1 porsiyon kurutulmuş domatesli makarna
    1 tabak yeşil salata
    Ara
    1 fincan sıcak süt
    Akşam
    1 ince dilim yağsız biftek
    1 porsiyon Akdeniz salatası
    1 ince dilim ekmek

    4. GÜN
    Kahvaltı
    1 kâse az yağlı yoğurt
    4 adet taze kayısı
    2 adet grissini
    Öğle
    1 porsiyon Zazie salata
    1 su bardağı sıkılmış elma suyu
    Yarım ince dilim ekmek
    Ara
    2 adet taze incir
    Akşam
    1 kâse mercimek çorbası
    1 dilim ekmek
    1 orta boy armut

    5. GÜN
    Kahvaltı
    1 dilim ekmek
    1 tatlı kaşığı labne peyniri
    Domates - salatalık
    Öğle
    1 tabak tavuk sote yemeği
    1 İnce dilim tahıllı ekmek
    1 kâse cacık
    Ara
    1 yemek kasığı siyah çekirdekli kuru üzüm
    Akşam
    1 adet közlenmiş kabak ve patlıcan
    1 tabak fıstıklı - kekikli makarna
    1 tabak salata

    6. GÜN
    Kahvaltı
    1 kâse doğranmış karışık meyve salatası
    1 su bardağı süt
    Öğle
    1 porsiyon avokadolu
    Sezar salatası
    1 dilim çavdar ekmeği
    Ara
    1 küçük muz
    Akşam
    1 porsiyon ızgara köfte
    1 İnce dilim kepekli ekmek
    1 tabak maydanozlu domates salatası

    7. GÜN
    Kahvaltı
    3 adet yeşil zeytin
    1dilim kaşar peyniri
    1 ince dilim çok tahıllı ekmek
    Öğle
    1 ince dilim hindi ızgara
    1 adet haşlanmış patates
    Söğüş domates - salatalık
    Ara
    10 adet tuzsuz badem
    Akşam
    1 tabak haşlanmış karışık sebze
    1 su bardağı ayran
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.