Itfaiye pastasi (Feuerwehrkuchen) resimli

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Huli81 tarafından 23 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    23 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Huli81
  1. Huli81

    Huli81 Ve yine hüsran ve aci... Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    5.529
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    Bu pasta ismini su sebepten dolayi almistir: kirazlari yangini üstündeki krema ise yangin söndürme aletinin icinden cikan köpüklü suyu temsil ediyor :-)
    ben gerci kremasiz yapiyorum, isteyen kremalaida yapabilir



    Hamuru icin:
    250 g un
    100 g seker
    125 g tereyag
    1 yumurta
    1 tutam tuz
    1/2 cay kasiyi kabartma tozu
    Ici icin:
    1 kavanoz hosaf visne
    1 Paket Vanilya puding
    250 ml visne suyu
    100 ml süt
    Üstü icin:
    75 g tereyag
    75 g seker
    75 g un
    75 g dövülmüs findik
    1 paket vanilya
    Istege göre krem santi

    Hamurun malzemeleri yogurulup hamur elde edilir.
    Üstünü kapatip 30 dakika buzdolabinda bekletilir.
    Buzdolabindan cikartilip, acilip yaglanmis pasta tepsisi veya yuvarlak pasta kabina yerlestirilir. Kabin kenarlarinada hamur koymayi unutmayin!
    Visnelerin suyu süsülür, ve bir tencereye alinir, icine süt ilave edilir. Eger visne suyu süt karisiminiz 500 ml den fazla ise 2 paket vanilya pudingi kullanmak gerekmektedir. Bu ic malzemeler istege göre degisebilir, tepsi icin mesela ben 2 kavonoz kullaniyorum.
    Visne suyu ve süt karisimi ile puding pisirilir. Kaynamaya baslayinca icine visneler eklenir. Bir iki dakiki fokurdadiktan sonra ocaktan alinir, bir kac dakika beklettikten sonra hamurun üstüne dökülür.
    Üstü icin yine bütün malzemeler yogurulur. Genelde pötür pötür olmasi lazim hamurun yani kivamli hamur degildir, pötür pötür kuru bisküvi veya ekmek gibi ufalanir olmasi lazim (umarim anlatabilmisimdir)
    pütür pütür ufalayarak kekin üstüne dökülür.
    Daha önce isitilmis firinda 180 derecede yaklasik 45 dakika pisirilir.
    Istege göre pasta soguduktan sonra krem santi sürülüp kakao ile süslenebilir...
    AFIYET OLSUN!!!
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 24 Ağustos 2009
  2. 23 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Huli81
  3. Huli81

    Huli81 Ve yine hüsran ve aci... Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    5.529
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
  4. 23 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Huli81
  5. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    huli canim ya ellerine saglik gercekten cok guzel gorunuyo kat kat
    bende denerim bi gun insallah
    hafi eksili alan oluyomu ,nasil tadi
     
  6. 23 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Huli81
  7. Huli81

    Huli81 Ve yine hüsran ve aci... Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    5.529
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    yok eksili olmyuor yanim, benim aldigim visneler genelde sekerli oluyorlar, yani istersen pisirmeden önce tadina bakip biraz seker ilave edebilirsin, ama ben koymuyorum yoksa cok sekerli oluyor, böyle biraz seker biraz visnelerin verdig mayhosluk/eksilik birbirini denklestiriyor,
    denersen yorumunu beklerim
     
  8. 23 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Huli81
  9. estel

    estel Guest

    süper görünüyor..

    üff canım nasıl çekti yaa:)

    ellerine sağlık hulicim..
     
  10. 23 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Huli81
  11. aycaaaaaaa

    aycaaaaaaa can oğluşlarrıımm :)) Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2008
    Mesajlar:
    5.084
    Beğenildi:
    164
    Ödül Puanları:
    163
    Ellerine sağlıkk..
     
  12. 23 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Huli81
  13. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    evde hazir visne hosai var bigun denerim onla
    yaptigim zaman yorumumu yazarm tekrardan ellerine saglik
     
  14. 23 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Huli81
  15. Huli81

    Huli81 Ve yine hüsran ve aci... Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    5.529
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    cok tesekkür ederim kizlar
    Sympathique beklerim yorumunu simdiden kolay gelsin
     
  16. 23 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Huli81
  17. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    nefiss görünüyor canim deniycem mutlakayerimseniben
    ellerine saglik paylasimin icin tesekkür ederimopuyorumnanaktana.s.
     
  18. 23 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Huli81
  19. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    canım benim ellerine sağlık çok güzel görunuyoropuyorumnanaktan​