iyi bir kısır nasıl yapılır?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve klik tarafından 12 Haziran 2010 başlatılmıştır.

    12 Haziran 2010
    Konu Sahibi : klik
  1. klik

    klik Yeni Üye Üye

    Katılım:
    1 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.106
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar ilk defa kısır yapacağımm
    ama nasıl yapılır..püf noktaları nelerdir bilmiyorum..
    bana tarifiyle beraber iyi bir kısır nasıl yapılır anlatabilirmisiniz?
     
  2. 12 Haziran 2010
    Konu Sahibi : klik
  3. klik

    klik Yeni Üye Üye

    Katılım:
    1 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.106
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ya yokmu bana yardımcı olacak bir arkadaşşşş :KK43:
     
  4. 12 Haziran 2010
    Konu Sahibi : klik
  5. klik

    klik Yeni Üye Üye

    Katılım:
    1 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.106
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    sağolun arkadaşlar yaaa
    şansa bak
    şu an topikte bulunan hiç kimsenin kısır hakkında bir fikri yokmu yanii??
     
  6. 12 Haziran 2010
    Konu Sahibi : klik
  7. _zhy_

    _zhy_ mis kokulu yalanlar x)) Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2008
    Mesajlar:
    238
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    erken görseydim kesin bişey yazardım sana çünkü kısıra bayılırım.öncelikle kısırda dikkat edeceğin ilk şey sıcak suyunu ayarlamaktır.çok su koyarsan cıvık olur , az su koyarsan sert olr.üzerini biraz geçecek kadar koyarsan güzel olur.2.si salçası ve soğanı baharatlarla güzelce kavuracaksın.bazıları kavurmadan salçayı çiğ koyuyo.her ikiside güzel ama kavurunca daha güzel oluyo bence..3.sü yeşilliği bol olcak.ben domates pek sevmiyorum kısırda sulandırıyo.ha ayrıca bi arkadaşta yedim salatalık turşusu doğramış ve havuç rendelemiş.süper olmuş .karıştırırken limonunu nar ekşisini koyarsan iyice biribirne karışır offffffff.süper olur.kısır m ı yapsam ne?yardımcı olmuşumdur umarım...
     
  8. 12 Haziran 2010
    Konu Sahibi : klik
  9. whiteice67

    whiteice67 Üye Pro Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2007
    Mesajlar:
    646
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    ben sana çok güzel kısır tarifi veriym yapanlarda dua etsin:) kısır sevenler denesin vaz geçemezsiniz,önce ince bulguru üzerini geçecek şekilde suyla ıslat ağzını kapat,bu arada kuru soğanı yemeklik doğra zeytin yağında biraz kavur salça kat bolca biber salçası ve domates ben domates ağırlıklı yaparım az pişince 2y umurta kır onunlada pişsin bu karışımı bulgurun içerisine kat,karabiber,pulbiber,bolca kimyon koy iyice yoğur,sonra ince kıyılmış taze soğan,maydonoz tercihe göre taze nane kat birazda onlarla yoğur limonsuyuda kat afiyetle ye benim kısırımı herkes çok sever püf noktasını sorarlar hepsi bu kadar işte, afiyet olsun:9
     
  10. 12 Haziran 2010
    Konu Sahibi : klik
  11. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    AAAAA ilk kez duyuyorum yumurtalı kısır
     
  12. 12 Haziran 2010
    Konu Sahibi : klik
  13. feen

    feen Sporcu Üye

    Katılım:
    7 Ekim 2008
    Mesajlar:
    953
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    18
    igrenc
     
  14. 12 Haziran 2010
    Konu Sahibi : klik
  15. hiray

    hiray Yeni Üye Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    586
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar tarifi vermiş marka vermek doğru olurmu bilmiyorum ama

    duru marka ince bulgurla kısırlar harika oluyor birde zeytinyağını bolca kullanmak gerekiyor lezzetli olması için :lepi:
     
  16. 13 Haziran 2010
    Konu Sahibi : klik
  17. rosa67

    rosa67 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    22 Aralık 2008
    Mesajlar:
    199
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    eğer kısırın o şişme aşamasını ayarlayamıyorsanız açıkçası bn suyu kaynatıyorum sonra direk kısırlık bulgura döküp direk hemencecik suyunu süzüyorum ağzını kapatıyorum şişiyolarr bir deneyin tam tadında oluyo ne sulu ne susuzz
     
    kybele35 bunu beğendi.
  18. 13 Haziran 2010
    Konu Sahibi : klik
  19. turkolog2009

    turkolog2009 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2010
    Mesajlar:
    121
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba,
    Benim annemin kısırı çok güzel olur,herkes çok beğenir.Bende ondan öğrendiğim şekilde yapıyorum çok lezzetli oluyor.Tarif şu şekilde:1 su bardağı kısırlık bulgur(2 kişiye 1 bardak) bir kaba alınır.Üzerine yavaşca kaynamış su dökülür.Suyu dökünce şöyle bir kaşıkla karıştırıp bakabilirsiniz su yeterli mi diye.Suyu fazla koymayın ki sulu olmasın.Üstü kapatılıp bir kaç dakika şişmesi beklenir.Sonra 1 tane orta boy soğan küçük küçük doğranır.Bulgurun üstüne konulur.1çorba kaşığı domates salçası,arzu edilirse-ki çok lezzet katıyor-az miktarda acı biber salçası,bolca nane,kırmızı biber,kara biber,kimyon-çok yakışır-,tuz ve arzuya göre sumak-bu da çok hoş bir ekşilik veriyor- ilave edilip güzelce yoğurulur.Sonrasında 1 tane küçük küçük doğranmış domates,bolca doğranmış maydanoz,istenirse taze soğan,istenirse küçük küçük doğranmış salatalık ileva edilip tekrar yoğrulur.En son bir kasede 1 limon suyu,nar ekşisi ve sıvı yağ karıştılır ve kısıra ilave edilip son kez yoğurulur.Kısırın yağı az olunca yavan oluyor.Tadına bakarak yağını ilave edebilirsiniz.Marul,turşu,söğüş domates salatalıkla servis edilir.Eğer çay içmeyecekseniz,ayranla da çok güzel yeniliyor.
    Benim tarifim böyle inşallah beğenirsiniz.Şimdiden afiyet olsun:)
     
Benzer Konular: kısır nasıl
Forum Başlık Tarih
Mutfak Püf Noktaları kizlar yesil sogansiz kisir olur mu ? 10 Kasım 2012
Mutfak Püf Noktaları Patatesli köftenin yanına ne yakışır lütfen yardımcı olun? 8 Mart 2012
Mutfak Püf Noktaları Kısır nerede saklanır? 29 Nisan 2011
Mutfak Püf Noktaları Tuzu Fazla Kaçan Kısır Konusunda Acil Yardım 23 Mayıs 2009
Mutfak Püf Noktaları Kışlık Erişte Nasıl Yapılır? Perşembe 09:54