İyi Bir Sütlaç Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve setinay tarafından 21 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    21 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : setinay
  1. setinay

    setinay Yeni Üye Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2007
    Mesajlar:
    57
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    sütlaç bilindik bir tatlı fakat kıvamı çok önemli sulu olunca bir şeye benzemiyor koyu olunca da pilav gibi oluyor annem güzel sütlaç yapıyor fakat tarif konusunda biraz eksiği var göz kararı yapıyor yardımcı olursanız sevinirim...
     
  2. 21 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : setinay
  3. MRMN

    MRMN Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN

    Katılım:
    11 Aralık 2009
    Mesajlar:
    8.858
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    alttaki linke tıkla ..
    bu tarifi dene ..
    harika oluyor ..
    ben hep bu tariften yaparım ve herkes sütlacıma bayılır ..
    ama şekerini 2 bardak koyuyorum ben çok şekerli olmasın diye ..
    portakal ağacı: sütlaç
     
  4. 21 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : setinay
  5. AskKirintisi

    AskKirintisi Yeni Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    8
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    1 çay bardağı pirinci 2 bardak suda pişir.
    pirinçler piştikten sonra 1 lt sütü tencereye boşalt 6 çorba kaşığı şekeri ilave et karıştır ve ağzı açık şekilde kaynat, bir süre kaynadıktan sonra kaselere boşalt. başlangıçta hafif sulu gibi görünür ama 2-3 saate tam kıvamını buluyor.

    pirinç unlu sevmiyorum ben.

    fırında yapmak istersen daha güzel oluyor.
     
  6. 21 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : setinay
  7. setinay

    setinay Yeni Üye Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2007
    Mesajlar:
    57
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    teşekkür ederim arkadaşlar hem oğlum için hem de bi sütlaç sever olarak ikisini de deneyeceğim:))
     
  8. 21 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : setinay
  9. naznur

    naznur Yeni Üye Üye

    Katılım:
    9 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    97
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Pirinçleri önce üzerlerini 2 parmak aşacak kadar su ile 'kısık ateşte' pişirmeye başlayın.
    Pirinçler şişinceye kadar ve suyu azaldıkça azar azar su koymaya devam edin.
    Pirinçler şiştikten sonra süt ilavesine başlayın.Sütlacın piştiğinden emin olunca altını söndürmeden şeker ve 2 paket vanilin ilave edin veee birazcıkda tuz 1 çay kaşığı kadar; bi 5-10 dk daha kaynasın ateşi kapayın.
    Ben malzemeyi göz kararı koyuyorum ama iyi yada kötü olması pirinçlerin iyice şişip nişastanın süte karışarak pişmesinde.
    Göz kararımca ölçü yaklaşık 1/3 bardak pirinç, 1-1,5 Litre süt aldığı kadar su :) Aldığı kadar (2 bardak kadar) şeker sizin ağız tadınıza kalmış.
    Afiyet olsun ben çok sık yapar ve yerimyerimseniben
     
    Son düzenleme: 21 Ağustos 2010
  10. 24 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : setinay
  11. shems

    shems Üye Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2008
    Mesajlar:
    214
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Sütlaç en iyi yaptığım tatlıdır
    Sırrı sütü kepçe kepçe pirinçler çektikçe dökerim
    Biraz zaman alıyor ve başında beklemek gerekiyor ama SÜPEEEER oluyor
     
  12. 21 Ocak 2012
    Konu Sahibi : setinay
  13. alejandrolara

    alejandrolara herkes rütbesini bilecek Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    76
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    komşumuz portakal rendeler hep içine enfes olur.
     
  14. 24 Ocak 2012
    Konu Sahibi : setinay
  15. floryan

    floryan Yeni Üye Üye

    Katılım:
    7 Aralık 2007
    Mesajlar:
    11
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    1 fincan pirinc ile 1 su bardagi suyu kaynatin pirincler suyunu cekene kadar bu arada 1 tutam da tuz ekleyin
    daha sonra 4 su bardagi sutu ilave edin 1 paket vanilin ve 1 fincan seker ekleyin 20 dakika da oyle kaynasin
    kivamini alir zaten sonra da kaselere doldurursunuz ben boyle yapiyorum cok da guzel oluyor fazal sekerli sevmiyorum
    tadi harika oluyor :KK34: