iyi çay demlemenin püf noktalarını paylaşalım

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Çxoxpçxux tarafından 31 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    31 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  1. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    Taze ve soğuk su kullanın.
    Daha iyi bir demleme ısısına ulaşmak için demliği ısıtın.
    Çayın ölçüsüne dikkat edin; fazla çay koymak çayı acı yapar
    Su kaynadığı anda, suyu demliğe ekleyin.
    Tüm lezzetin açığa çıkabilmesi için 3-5 dakika demleyin.
    Eğer çayınızı süt ile içmek istiyorsanız daha iyi karışması için fincana önce sütü koyun.
    Çayı kuru, hava almaz bir kapta muhafaza edin.
     
  2. 7 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  3. On41

    On41 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    4.259
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    çayı demledikten sonra demin içine yarım tatlı kaşığı toz şeker ve bikaç damla limon sıkın..daha lezzetli olur. ve çayı demlediğinizde alttaki suda kaynıyor olsun.demledikten sonra nasıl olsa kaynar diye soğuk su koymayın
     
  4. 7 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  5. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    toz şekeri ilk defa duydum
     
  6. 7 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  7. iLayda

    iLayda su perisi Üye

    Katılım:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    4.358
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    ben de size birşey önermek istiyorum.
    çayı demlerken demliğe bir tane çubuk tarçın ve bir diş karanfil ekleyin.
    tadı süper oluyor.
    ben üst kat komşumda içtim geçenlerde, tadı çok güzel geldi ve sorduğumda o tarif etmişti.
    ama tabi tarçın ve karanfil tadını sevenler için.:kahve:
     
  8. 7 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  9. iLayda

    iLayda su perisi Üye

    Katılım:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    4.358
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    bunu da deneyeceğim.
    paylaşımın için teşekkürler arkadaşım.
     
  10. 7 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  11. On41

    On41 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    4.259
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    denemeni tavsiye ederim canım..normalde çay sevmem ama öyle demlenince içtikçe içesim geliyor.. bende çok önceden gazetede okumuştum.10 yıl kadr olmuştur.o günden bu yana hep öyle demlenir bizim evde çay.gerçi ben bi tatlı kaşığı atıyorum şekeri =)
     
  12. 12 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  13. EU3

    EU3 Guest

    ılk önce çaydanlığın altına suyu kouyorum .Su kaynadıktan sonrada üst demliğe çayı koyup az su koyup çayı çalkalayıp süzdürüyorum.sonra sıcak suyunu ilave edip 1 tane kesme şeker atıyorum :)mis gibi oluyor
     
  14. 12 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  15. _laylaylom_

    _laylaylom_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.917
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    ben sadece demliğe çayı koydukdan sonra yıkıyorum tozunu aktırıyorum daha berrak ve leziz oluyor....su kaynayınca demliyorum..
    sıcak su yanı sıra azıcıkda soğuk su ekiliyorum...