İzmir gevreği

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Elif tarafından 12 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    12 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.595
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    Hamurumuzu Yoğuruyoruz. Ve Küçük Yumurta Boyunda Bezelere Ayiriyoruz..her Bezeyi 20 Cm Boyunda Ince ,uzun Rulo Yapiyoruz.sonra Tam Ortadan Ikiye Kiviriyoruz Yani Hamur Birbirine Paralel Olacak şekilde ..sonra Iki Ucundan Tutarak Burgu Yapiyoruz...ve Simit Olacak şekilde Birleştiriyoruz..masamizin üzerinde Mayalanana Dek Bekletiyoruz...sonra Sos Malzemesini Kariştirip Gevrekleri Sosa Buluyoruz. Içine Bol Susum Konulmuş Tabağimiza Her Yani Susama Bulanacak şekilde Buluyoruz. Gevreği Elimize Alip Elde Biraz Genişletip Yağsiz Tepsimize Dizip Kizgin Firina Veriyoruz..