Izmir Lokması

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve prenses84 tarafından 14 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    14 Eylül 2009
    Konu Sahibi : prenses84
  1. prenses84

    prenses84 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    453
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Mayayı, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 fincan ılık su ile ezin. Unu bir kaba eleyin. Bir tutam tuz ekleyip harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın. Mayayı ekleyip biraz un serpin. Ilık ortamda kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin. Unun ortasını tekrar açıp yumurta ve 1 bardak suyu ilave edin. Ele yapışmayacak şekilde yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Kabın üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.

    * Tavada sıvıyağı kızdırın. Hamurdan 1 avuç alıp baş ve işaret parmakları arasından sıkın. Yağlı bir kaşıkla hamuru alıp yağda kızartın. Kevgirle alıp soğuk şuruba alın. Lokmaları servis tabağına alıp servis yapın.

    Şurup için:
    2 su bardağı su
    2.5 su bardağı tozşeker
    1 tatlı kaşığı limon suyu

    Gerekli Malzemeler :
    2 su bardağı un
    5.5 gr kuru maya
    1 kahve fincanı ılık su
    1 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    1 yumurta
    Bir tutam tuz
    Kızartma için sıvıyağ

    Hazırlanışı :
    * Şurup için; su ve şekeri bir tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğutun.
     
  2. 3 Ocak 2010
    Konu Sahibi : prenses84
  3. cakil_822

    cakil_822 Canım Kardeşim Simge Üye

    Katılım:
    17 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    10.568
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    196
    ellerine sağlık canım olsada yesek keşkecokacimcoook
     
  4. 4 Ocak 2010
    Konu Sahibi : prenses84
  5. m.joYy

    m.joYy мαSαL тαdıηdα Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2009
    Mesajlar:
    4.698
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    bayılırımmmmmmmmmmmmmmmmm