Jöleli İrmik Tatlısı (Resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve aydasu tarafından 27 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    27 Ekim 2010
    Konu Sahibi : aydasu
  1. aydasu

    aydasu pembekartanesi.blogspot Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2008
    Mesajlar:
    4.426
    Beğenildi:
    286
    Ödül Puanları:
    163
    Pratik bir tarif :)



    1 kilo süt
    12 yemek kaşığı toz şeker
    8 yemek kaşığı irmik
    1 paket vanilya
    1 paket hazıl jöle
    Rulokat

    Süt, toz şeker, irmik ve vanilya boza kıvamına gelene kadar ocakta karıştırılarak pişirilir.
    Kıvama gelen tatlı ıslatılmış borcama dökülüp soğuması beklenir.
    1 paket hazır jöle tarife göre hazırlanır ve bir borcamda soğumaya bırakılır.

    Buzdolabında soğuttuğumuz tatlımızı artık tabağımıza alabiliriz.
    Ben jöleyi küp küp kestim, isteyen bütün olarak da yapabilir.
    Tatlıyı bu şekilde rulokatla süslemek de ayrı bir keyif verdi bana...
     
  2. 27 Ekim 2010
    Konu Sahibi : aydasu
  3. aydasu

    aydasu pembekartanesi.blogspot Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2008
    Mesajlar:
    4.426
    Beğenildi:
    286
    Ödül Puanları:
    163
  4. 27 Ekim 2010
    Konu Sahibi : aydasu
  5. mehtap51

    mehtap51 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    803
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    çok güzel görünüyor.paylaşımın çin teşekkürler.muhallebinin üstüne direk jöleyi döksek daha iyi olmaz mı.hem jölede muhallebinin her yerini kaplar.
     
    Son düzenleme: 27 Ekim 2010
  6. 28 Ekim 2010
    Konu Sahibi : aydasu
  7. aydasu

    aydasu pembekartanesi.blogspot Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2008
    Mesajlar:
    4.426
    Beğenildi:
    286
    Ödül Puanları:
    163
    Bir dahaki sefere ben de öyle yapmayı düşünüyorum...
    Bunu ilk kez denemiştim acemilik diyelim :)